Tech

VIGYÁZZ SPAM: Veszélyes lehet a Google Pluson facebookozni

Elérhető egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi az újonnan indult Google+ tagjainak, hogy Facebook-profiljukat is megtekintsék a rivális oldalról.

A Google+Facebook nevű, Chrome és Firefox böngészők alól használható fejlesztést múlt héten dolgozta ki a Crossrider nevű cég, és máris több mint százezer letöltést számlál. A fejlesztők elmondása szerint a program még nem tökéletes, de legalább nem kell két oldalt nyitva tartani, mikor minden elérhető egyről is.

Bár a fejlesztés rövid idő alatt, gyorsan népszerű lett, néhány letöltője a forráskódban kutatva furcsa dolgokat fedezett fel.

Egyrészről a program működéséhez egy külső JavaScript alkalmazást kell betölteni, ami azért lehet problémás, mert a programot szolgáltató szerver meghibásodása vagy feltörése esetén az összes felhasználó egyszerre érintett. Amennyiben ezen túl is tudnánk lépni, a program egy a Crossriderhez tartozó oldalhoz kapcsolja a keresési beállításokat, ráadásul egyes e-mail klienseknél egy kéretlen aláírást is elhelyez.

S míg a fejlesztők visszautasítják a vádakat és azzal érvelnek, hogy egyetlen felhasználónál sem végez olyan módosításokat a program, melyekbe a letöltő előzően nem egyezett volna bele, valljuk be, senki nem olvassa el a többoldalas feltételeket, mielőtt a “Tovább” gombra kattintana.

Az előzőekből következően mi nem ajánljuk a program letöltését, így azok a Google+ felhasználók, akik nem bírják a két közösségi oldal szimultán működtetésével járó stresszt, saját felelősségre installálják a Google+Facebookot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik