Tech

Így készíthetsz egyéni Google+ címet

gplus(1024x768).png (gplus, gplus.to, google, google+, )
gplus(1024x768).png (gplus, gplus.to, google, google+, )

Sikerült bejutni a Google továbbra is zártkörűen működő közösségi oldalára, de nem tudod könnyen megosztani az elérhetőséged? Itt a megoldás.

A probléma abból adódik ugyanis, hogy szemben a Facebookkal a Google+ nem engedélyezi – és várhatóan nem is fogja – az egyéni címeket. Magyarul a facebook.com/felhasználónév mintájára sajnos nem lehet a címsorban a minket azonosító hosszú számsort névre cserélni.

Ennek az az oka, hogy a felhasználók jelentős százalékánál a Google+ felhasználónév és az e-mail cím egy és ugyanaz lenne, ami túlságosan megkönnyítené a levélszemetelők és adathalászok dolgát, mikor új e-mail címekre vadásznak.

Ezt a problémát – már akinek ez probléma – oldja meg a gplus.to névre hallgató és címen elérhető oldal, amelyen csak meg kell adjuk profilunk számsorát és azt, hogy milyen 3-25 latin karakterből álló felhasználónevet szeretnénk és voilá, ismerőseinknek elég annyit mondanunk, hogy elérnek minket a gplus.to/nevünk címen.

Fontos, hogy a gplus.to nem Google-termék. Ettől persze nem lesz kevésbé jó a szolgáltatás, amit nyújt – már ha valakinek erre van igénye. Nekünk volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik