Tech

Google+ gyorstalpaló kezdőknek

Egy új közösségi oldal az infotechben kevésbé jártasak számára új fejfájást is jelent - ezen enyhítenénk néhány tippel.

Először is érdemes az értesítési beállításokkal kezdeni, mivel a vadi új Google+ hozzáférés gyakorlatilag mindenről küldeni fog egy e-mailt, ami jelentősen ronthatja a felhasználói élményt és terhelheti a postafiókot is. A kézbesítési beállítások között egyszerűen ki kell venni a pipákat azon események mellől, melyekről nem szeretnénk értesülni.

Legalább ilyen fontos lehet a profil és adatvédelmi beállítások finomhangolása, hiszen valószínűleg nem szeretnénk minden információnkat mindenkivel megosztani.

Magán az oldalon is előfordulhat, hogy olyan bejegyzést teszünk közzé, amelyet nem szeretnénk, hogy azokon túl terjedjen, akikkel eredetileg megosztottuk. A publikálás után a bejegyzés jobb felső sarkában lévő nyílra kell kattintani, ahol beállítható, hogy a poszt megtekintői ne tudják újraosztani.

Bár a Google+ körei ideálisak arra, hogy elválasszuk egymástól a fontos barátokat a kevésbé fontos ismerősöktől, legtöbbször valószínűleg olyan dolgot teszünk majd közzé, amelynél nem fontos, hogy csak egy szűk kör tekinthesse meg. Ilyenkor a publikálás során az egyes körök kijelölése helyett érdemes a “Köreid” vagy a “Tágabb körök” opció választása.

Szemben a Facebookkal, a Google Pluson könnyedén tudjuk formázni bejegyzéseink szövegét. A csillagok közé tett szöveg *félkövér* lesz, a beírtak két oldalára tett _alulvonás_ dőlt írást produkál, míg a két -kötőjel- áthúzott írást eredményez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik