Tech

Hogy mi az Apple sikerének titka?

Úgy tűnik, hogy a technológiáját egyenesen a jövőből szerzi be.

Előre kell bocsátanunk, hogy a titok nyitját egy névtelen szerző publikációjának köszönhetjük, s míg az ilyen információkat mindig fenntartásokkal kell kezelni, az általa kifejtettek annyira logikusak, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni mellette.

Az Apple technológiai előnyének titka az, hogy évekkel a konkurencia előtt képes megszerezni a legmodernebb hardvert. Ennek pedig az időutazás az oka – még, ha csak átvitt értelemben is. A hatalmas felhalmozott vagyont ugyanis az almás cég arra használja, hogy lecsapjon a legújabb találmányokra, és beszálljon előállításuk költségeibe. A gyárakba fektetett beruházásért cserébe annyit kér a feltalálóktól, hogy egy ideig (6-36 hónapig) csak nekik gyártsanak, és a későbbiekben is nyomott árakon lássák el őket a kütyük belsőségeivel.

Ezzel a módszerrel az Apple valóban képes évről évre a konkurenciánál jóval modernebb kütyüket előállítani – kézenfekvő példa az iPhone 4 retinakijelzője, melyhez hasonló azóta sincs a piacon -, majd mikor a versenytársak végre képesek behozni a technológiai lemaradást, azzal kell szembesülniük, hogy képtelenek olyan alacsony áron adni a terméket, mint az Apple. Ez utóbbira pedig az iPad a tökéletes példa, amelynél bár van olcsóbb, azonos minőségben csak drágább táblagépeket találunk.

Ne feledjük tehát, hogy mindez csak spekuláció, azonban igen meggyőző spekuláció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik