Tech

Ilyen a jövő jó nője

Eguchi-Aimi(1024x768).png (Eguchi Aimi, japán, photoshop, )
Eguchi-Aimi(1024x768).png (Eguchi Aimi, japán, photoshop, )

Ő Eguchi Aimi, a népszerű AKB48 nevű japán lánybanda legújabb tagja. Viszont Eguchi Aimi nem teljesen az, aminek látszik.

Előző vasárnap ugyanis életének legsötétebb titkát osztotta meg rajongói ezreivel, ami van annyira sötét, hogy bejárja az egész világot. Mielőtt többet mondanánk róla, mindenki nézze meg a hét lányból álló együttes cukorkákról szóló reklámját.

Mikor a lányok egy felvételen szerepelnek, akkor a reklám középpontjában – a cukorkákon túl – épp Eguchi Aimi látható. Valljuk be, a csajok nem csúnyák. Találni itt nagy szemeket, csábító ajkakat, tökéletes arccsontokat, aranyos állakat, vakító mosolyokat és angyali tekinteteket. Ráadásul az énekhang is ott van.

A sötét titok épp abban rejlik, hogy Eguchi Aimi nem csak hasonlít a többi lányra, hanem pontosan ugyanúgy néz ki, mivel a másik hat lány vonásaiból áll össze. Nem valódi személy, hanem informatikusok és számítógépek által összerakott grafika. Amennyiben ezt még önmagában nem találnánk sokkolónak, képzeljük magunkat a rajongók ezreinek a helyébe, akik csak az előző hétvégén tudták meg, hogy egyik idoljuk valójában nem is létezik.

Eguchi Aimi a jelenben testesíti meg azt a jövőt, ami felé haladunk, ahol a valóság és a digitális valóság közötti különbség elmosódik. Persze a téma nem új, volt erről már szó könyvben és filmben is, viszont jelentkezzen az, aki a cikk elején, az első videó megtekintése után már tudta, hogy Eguchi Aimi csak egy 150 gigabájtnyi memóriát foglaló program.

Ráadásul most bárki csinálhat magának egy hasonlót, ha nem is ennyire profin:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik