Tech

Kívánságműsor hackereknek

A LulzSec névre hallgató hackercsoport kívánságvonalat hozott létre, melyet felhívva bárki javaslatot tehet, hogy mely honlapot kéne legközelebb megbénítani.

A LulzSec-csoport számos, honlapokat megbénító támadást indított már, belerúgott az amúgy is a hackerek bokszzsákjaként kezelt Sonyba is, azonban igazán széles körben hírhedté azzal vált, hogy a napokban betört az Egyesült Államok Szenátusának gépeire is.

Legújabb megmozdulásuk egy hacker-kívánságműsor, ahol minden betelefonáló célpontot javasolhat. A telefonszám alapján Ohio államba kapcsolt vonal másik végén egy magát Pierre Dubios-nak hívó kolléga jelentkezik (feltételezhető, hogy ő szerepel képünkön) erős francia akcentussal.

Szakértők szerint a LulzSec, az Anonymous és egy hackercsoportok által elkövetett betörés és bénító támadás nem annyira az elkövetők tudását bizonyítja, sokkal inkább azt, hogy az érintett cégek már az internethez való csatlakozáskor is rendelkeztek ezekkel a biztonsági résekkel, csak eddig senki nem bántotta őket.

A csoport állítása szerint már 8 kérésnek eleget tettek, úgyhogy úgy tűnik, “érdemes” telefonálni – és Te kit szednél le a netről?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik