Tech

Hackerek fenyegették meg a NATO-t

Anonymous(1024x768).png (anonymous, hacker, csoport, )
Anonymous(1024x768).png (anonymous, hacker, csoport, )

Az immáron elhíresült Anonymous névre hallgató hacker csoport figyelmeztette a katonai szervezetet, hogy ne húzzon ujjat vele.

Az Anonymous nevéhez kapcsolódik a WikiLeaks szivárogtató honlap megbosszulása, amely hadjárat során megtámadták a MasterCard, a Visa, a PayPal és az Amazon oldalait is, de laikusokból álló kiberhadsereget is toboroztak. Idén februárban pedig az olasz kormány honlapját bénították meg, hogy kifejezzék az olasz politikai és gazdasági élet iránti ellenszenvüket.

A NATO-hoz intézett üzenetben az átláthatatlan és valószínűleg több ezer taggal rendelkező csoport aziránt kelt ki, hogy egy közelmúltban megjelent jelentésében a szervezetet (szerintük) ok nélkül emelték ki a hackerek és úgy általában a kiberhadviselők közül, mint különös veszélyt a lakosságra és kormányzatokra.

Az Anonymous eddigi tevékenysége során – így az üzenet szerzője – épp, hogy a szabadságjogok és az elnyomás ellen kelt ki. Egyébként cselekményei és célpontjai ennek nem mondanak ellent – az előbb említett WikiLeaks-mentő hadjárat épp az információszabadságot védelmezte a maga módján.

A bejegyzés figyelmeztetésben végződik: a NATO jól teszi, ha nem követi el azt a hibát, hogy egy fejetlen kígyót próbál meg lefejezni. Ahogy a hidra – folytatódik -, úgy az Anonymous is, ha egy fejét levágják, tíz nő a helyére. És mivel korábban is volt arra példa, hogy a csoport rendelkezésére bocsátott eszközöket az akciók végrehajtásához, a laikusok csatlakozásával ez a figyelmeztetés hihető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik