Tech

Ionágyú a kiberháborúban

Bárki letölthet magának egy ionágyút és csatlakozhat a WikiLeaks nevében zajló hackertámadásokhoz.

A 4chan fórum hackerei fejlesztették ki a Low Orbit Ion Cannon (vagyis alacsony pályájú ionágyú) nevű programot, amelynek letöltésével bárki csatlakozhat a DDoS típusú támadásokhoz.

A támadások lényegileg úgy néznek ki, hogy nagy mennyiségű zombi-számítógép a megcélzott honlapot vagy szervert olyan mennyiségű lekéréssel támadják meg, hogy az képtelen szolgáltatni és a nagy forgalomnak köszönhetően elszáll. A jelenséget minden egyetemista ismerheti, mindegy, hogy az ETR-rel vagy a Neptunnal küzd félévről félévre.

A program segítségével – amit telepíteni sem kell, csupán elindítani – az ember például a WikiLeaks-hadjárathoz hozzáadhatja, rendelkezésre bocsáthatja a gépét, hogy a célzott támadás szervezett támadás legyen – vagyis hogy ne egyes gépek külön, hanem több ezer vagy még több gép közösen “foglalja le” a támadott honlapot.

Aki esetleg letöltené a programot és csatlakozna a hadjárathoz, tudjon róla, hogy illegális tevékenységről van szó, és a következő célpontok között az amazon.com és a brit kormány honlapjai szerepelnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Itt lehet csatlakozni a kiberhadjárathoz – angolul (Gizmodo)
Hogyan működik a hackerek támadása? – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik