Tech

Nő a kiberhadsereg, de változhat a stratégia

Pénteken megugrott azoknak a szoftvereknek a letöltése, mellyel bárki csatlakozhat a WikiLeaks nevében zajló hadjárathoz.

Egy adatvédelemre szakosodott amerikai cég, az Imperva megfigyelése szerint mintegy 40 ezren töltötték le rövid idő alatt azt a virtuális ionágyút, amellyel – közösen fellépve – komoly károkat okozhatnak olyan internetes szolgáltatóknak és oldalaknak, melyek megtagadták pénzügyi és internetes szolgáltatás nyújtását az amerikai diplomáciai táviratokat kiszivárogtató WikiLeaksnek.

Az Imperva pénteki közlése szerint figyelemmel követi az Anonymoust, amelynek láthatóan sikerül egyre több gépet csatasorba állítania. Ez pedig érzékenyen érintheti a szolgáltatók szokásosnál nagyobb karácsonyi forgalmát.

Mindeközben – egyelőre – meg nem erősített hírek szerint a kiberhadjáratot meghirdető Anonymous új stratégiát hirdetett a WikiLeaks nevében elindult háborúban. Állítólag belátták, hogy minden próbálkozásukkal és támadásukkal is legjobb esetben néhány kék foltot okoztak az “ellenségnek” és a háború megnyeréséhez több kell.

Ezért a követőket üzenetükben arra szólítják fel, hogy kezdjék el a WikiLeaks legeldugottabb dokumentumait is felderíteni, írni róla és kisvideókat készíteni, mivel az “ellenség” nem az eddig használt ionágyútól fel, hanem a nyilvánosságtól és a WikiLeaks dokumentumaitól.

AJÁNLOTT LINKEK:

Stratégiát vált az Anonymous – angolul (BoingBoing)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik