Tech

Doodle 4 Google – indul a szavazás

Közel 18 ezer iskolás nevezett a Google hazai rajzversenyére, melynek nyertese a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én találkozhat rajzával a Google magyar főoldalán.

A döntőbe jutott 60 rajzra hétfőtől egy héten keresztül lehet szavazni. A világszerte megrendezésre kerülő “Doodle 4 Google” pályázatok során a diákok a Google felirat rajzos újraértelmezésre során, “firkában” mondhatják el véleményüket egy-egy fontos témában. Ilyeneket jeles személyek, események évfordulóira a Google is készít – a magyar internetezők találkozhattak már például március 15-re vagy Gábor Dénesre emlékező ábrával is.

Az első magyar „Doodle 4 Google” verseny témája “Nekem Magyarország…” volt, a diákok 4 korcsoportban küldhették be rajzaikat. A zsűri – Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész – kiválasztotta minden korosztályból a 15-15 általuk legjobbnak ítélt alkotást. A döntés ezt követően az internetezők kezébe kerül, akik a pályaművekre május 30-tól egy héten keresztül szavazhatnak.

Az egyes kategóriák nyertesei egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. Az összességében legtöbb szavazatot kapó pályázó rajza 2011. június 15-én egy teljes napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán, emellett iskolája 1 millió Ft támogatásban részesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik