Tech

Doodle 4 Google – Nekem Magyarország…

Aki szeretne nevezni a Google rajzpályázatára, siessen, mert a nevezési határidő április 16.

A versenyre eddig már közel 900 iskola és több mint 1500 szülő regisztrálta diákjait, gyermekeit. A győztes rajz június 15-én, a tanév utolsó napján a google.hu oldalon a vállalat logójának helyén fog feltűnni, míg a nyertes iskolája 1 millió forint fejlesztési támogatásban részesül.

A négy korcsoportban meghirdetett verseny korcsoportgyőztesei – akik a zsűri által legjobbnak ítéltek közül internetes közönségszavazással kerülnek kiválasztásra – egy-egy laptoppal és egy a Google iroda meglátogatásával egybekötött zürichi úttal lesznek gazdagabbak. Emellett minden beérkezett érvényes pályázat után a Google 1000 forinttal (becslések szerint összesen mintegy 5 millió forinttal) támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, így a rajzolók 480 súlyosan beteg gyermek nyári élmény-táborozásához járulnak hozzá.

A Google keresőoldalán gyakran megemlékezik nemzeti ünnepekről, kulturális, tudományos és művészeti évfordulóról, de időszakonként ez a felület lehetőséget kínál a fiatal, kreatív tehetségeknek is, hogy megmutassák, mit gondolnak az egyes témákról. Ezzel a céllal indították el a Doodle 4 Google versenyeket, ahol a “doodle” szó – mely firkát jelent –, a cég logójára utal. Most ezt alakíthatják át a pályázó hazai diákok – színezhetik, kiegészíthetik, feltölthetik –, hogy megmutassák, mit jelent számukra Magyarország.

AJÁNLOTT LINKEK:

Google 4 Doodle – Nekem Magyarország…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik