Tech

Hordozható lesz a Windows 8

A Microsoft következő operációs rendszerének megjelent "nagyon bétája" vadiúj részekkel kápráztatja el az érdeklődőket.

A Milestone 1 (vagyis “első mérföldkő”) verziójú operációs rendszer olyannyira nincs még kész, hogy mielőtt zárt és/vagy nyilvános béta verzióba kerülne – tehát kipróbálásra kidobnák a felhasználóknak -, még további két mérföldkövet kell teljesítenie.

Ennek ellenére a korai kipróbálók egy olyan lehetőséget találtak a már meglévő biteket böngészve, amellyel a Microsoft által kiadott Windows a korábbiakban nem rendelkezett: a hordozható verzió. A leírás szerint a Hordozható Munkaállomás egy olyan Windows lehetőség, amellyel egy pendrive-ról futtatható az operációs rendszer – ehhez azonban legalább egy 16GB-os tárolókapacitású eszközre van szükség.

Ennek a hordozhatóságnak elsősorban az üzleti szférában és az informatikában dolgozók vehetnék legnagyobb hasznát, hiszen az előbbiek valóban egy szó szerint hordozható munkaállomással bírnának, míg az utóbbiaknak immáron meglenne a lehetőségük, hogy Windows 8-cal diagnosztizáljanak egy bárhol lévő, bármilyen számítógépet. A pontos működésről azonban egyelőre nincs tudomásunk.

A 16GB-os minimum persze a “normálisan” működő operációs rendszer helyigényét is mutathatja – ami alapvetően manapság már egy elviselhető méret, főleg ha a Microsoft valóban telepakolja az új op-rendszerét izgalmas fícsörökkel és nem csak egy Windows 7 kópiát tervez.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (WinRumors)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik