Tech

Terjed a Windows 8

Pletykák szerint a Microsoft hardvergyártó partnerei már kézhez kapták a Windows következő verziójának egy béta verzióját.

Az előzetes várakozások szerint szeptemberben bemutatkozó Windows 8-ról nem sokat tudni, és amit igen, annak nagy részét nem igazolták vissza hivatalos forrásból – az azonban biztosnak tűnik, hogy az operációs rendszer 3-as mérföldkövét a Microsoft-partnerek már megkapták.

S míg a Microsoft feltűnően hallgatag következő operációs rendszerével kapcsolatban, néhány pletyka egészen valószerűnek hangzik. Például a Win8 kezelőfelülete állítólag teljesen dinamikus lesz, ami azt jelenti, hogy az oprendszer megpróbál minél jobban alkalmazkodni a felhasználóhoz és stílusához. Az ikonok és rövidítések felhasználóról felhasználóra változhatnak, hogy minél jobban kiszolgáljanak mindenkit.

Szintúgy kényelmes előrelépés lenne az új hibernációs rendszer, ami 3-6 másodperc alatt képes lenne elaltatni a gépet.

Az egyik legizalmasabb funkció mégis az Apple-től tanult, állítólag bevezetésre kerülő időgép, ami a telepítéstől kezdve szinte bármely időpontra képes visszaállítani a rendszert – sőt, egyes fájlokat, mappákat más és más időpontok szerint külön is visszaszerezhetnénk.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Windows 8 terjedéséről – angolul (WinRumors)
A Windows-féle időgépről – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik