Tech

Újabb mérföldkőhöz ért a Windows 8

Szó szerint: a Microsoft hamarosan befejezi a 2-es számú Milestone-verziókat és elkezdi terjeszteni.

Persze ezt a kezdetleges változatot egyelőre csak azok próbálhatják ki, akik közvetlenül a Microsoftnak dolgoznak, esetleg a cég egyik kiemelt partnerénél az a munkájuk, hogy teszteljék a redmondi óriás új operációs rendszerét.

Ennek ellenére ez egy fontos hír, mivel ez azt jelenti, hogy az M2-es verzió véglegesítésével párhuzamosan a cég márciusban nekilát az M3-as verziók összeállításának, melyek véglegesítése júniusra várható. Ebből pedig az következik, hogy ha szerencsések vagyunk és nagyon jól viselkedünk, lehet, hogy nyáron már a Win8-cal játszhatunk.

A Microsoft készülő operációs rendszeréről egyelőre annyi biztos, hogy Steve Ballmer (a főnök) szerint a cég egyik eddigi legkockázatosabb vállalkozásáról van szó, amely valószínűleg erősen fog támaszkodni felhőalapú szolgáltatásokra. A kezelőfelület megújul, és állítólag három belső képernyőből és egy felhőhöz való csatlakozásból fog állni.

A következő hónapokban nyilván többet fogunk tudni, pláne, hogy a tabletekre szánt verzió valószínűleg az asztali gépekre tervezettnél korábban fog megjelenni.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (WinRumors)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik