Tech

Majdnem kész az új Explorer

Az Internet Explorer 9 RC, vagyis Release Candidate (kiadásjelölt) verziója bárki által letölthető.

Ha eddig volt olyan, aki nem akart az új IE béta verzióival szórakozni, de az RC már elég kiforrott a számára, azonnal tekerjen a cikk aljára és kattintson a számára megfelelő linkre a letöltés és telepítés megindításához.

Aki azonban nem sieti el a frissítést – avagy el nem ítélhető módon más böngészőt használ, és ezért az egész felhajtás nem érdekli -, az most megtudhatja, mire is ez a nagy felhajtás: a Microsoft egy kifejezetten jónak és korszerűnek mondható böngészőt rakott össze. Bizony.

A fejlesztési időszak ugyanis nem szólt másról, mint a felhasználók panaszainak meghallgatásáról, a konkurens böngészők (és sikereiknek) beható vizsgálatáról. Ennek megfelelően az IE8 minden jóságát megtartva nagyon sok mindent a kukába dobva haladtak a programozók.

Az átlag, halandó felhasználók örülni fognak a korszerűsített címsornak, amely keresőként is újrázik, de ugyancsak hasznosak az átlátható adatvédelmi beállítások. A kicsit profibbak értékelni fogják a webes standardok és a HTML5 alkalmazását. Ami viszont mindenkinek egyaránt fel fog tűnni: gyors, és nem kicsit.

Persze nem minden szép és jó, de a néhány idegesítő tulajdonságát érdemes lenyelni, hiszen egyetlen év alatt ilyen fejlődést még nem láttunk a Microsofttól.

AJÁNLOTT LINKEK:

IE9RC Windows 7 (x86) számára
IE9RC Windows 7 (x64) számára
IE9RC Windows Vista (x86) számára
IE9RC Windows Vista (x64) számára
A Microsoft hivatalos bejelentése – angolul (IEBlog)
Minden, amit érdemes tudni az IE9-ről – angolul (DownloadSquad)
Letölthető az IE9RC – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik