Tech

Kritikus hiba az Internet Explorerben!

A Microsoft böngészőjének mindegyik támogatott verzióját érinti az újonnan megtalált probléma.

A Microsoft közelménye szerint a hiba lehetővé teszi, hogy egy távoli támadó tetszőleges parancsokat hajtson végre a fertőzött számítógépen. Ha valaki már telepített frissítést a Windows-án és vette a fáradtságot, hogy elolvassa, az mit is csinál, valószínűleg valami nagyon hasonlót olvashatott – bár előfordul, hogy nem távoli, hanem helyi támadótól véd minket a legújabb frissítés.

S míg a hiba mibenléte kevésbé izgalmas, a forrása annál inkább. Tudnillik – szintúgy a Microsoft felhasználóbarát szavaival élve – az Internet Exploreren belül nem használt memóriaszelet jöhet létre egyes CSS funkciók alkalmazása során. A CSS alapvetően a honapok stíluslapja, az oldalak külsejéért felel, úgyhogy valóban kritikus a probléma, hogyha gyakorlatilag bármely oldal CSS lapja felkészületlenül érhet minket.

Némi megnyugvást hozhat, hogy a Vista és Windows 7 felhasználókat kevésbé érinti a hiba, hiszen az operációs rendszerük jobb alapvető védelmi rendszerrel bír, mint azoké, akik maradtak az XP-nél.

Egyelőre egy admin eszköz áll mindenki rendelkezésére, amit azonban egyszerű felhasználói ismeretekkel nem ajánlunk megpróbálni. A segítség valószínűleg hamarosan érkezik a megszokott formában: frissítés.

AJÁNLOTT LINKEK:

Minden Internet Explorer érintett – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik