Tech

Twitter-bypass a Google segítségével

A Google speciális szolgáltatást indított, amelynek révén az egyiptomiak internet nélkül is eljuttathatják üzeneteiket a Twitterre.

A Google, a Twitter és a SayNow egyetlen hétvégényi időt vett csak igénybe, hogy közösen létrehozzanak egy kerülőutat: három nemzetközi telefonvonalat (egy amerikait +16504194196, egy olaszt +390662207294, és egy bahreinit +97316199855) létesítettek, amelyeken hangüzenetet lehet hagyni, melyek automatikusan twitteresednek. Ugyanezen számokat hívva a twitter.com/speak2tweet oldal meg is hallgatható.

Az egyiptomi hatóságok az utolsó működő internetszolgáltatót hétfőn bénították meg: a Noor-csoport hétfőn kora este kezdett el eltűnni a világhálóról. Az internet volt a kormányellenes tüntetők mozgósításának egyik fő eszköze, és a négy legnagyobb szolgáltató már múlt hét csütörtök óta nem működik.

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök kormányváltással és hangzatos reformígéretekkel próbálja megőrizni megrendült hatalmát, a lemondását követelő tüntetők viszont hétfőtől általános sztrájkot hirdettek, keddre pedig egymilliós tiltakozó menetet szerveznek.

AJÁNLOTT LINKEK:

twitter.com/speak2tweet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik