Tech

Lady Gaga okosszemüvege

Ez a szemüveg valóban mindent láttatni enged, abból, ahogy mi látjuk a világot.

Lady Gaga újabban a technológia sztárjaként is tündököl. A popdíva a Polaroid megbízásából mutatta be a CES nemzetközi elektronikai show-n azt a high-tech szemüveget, mely fényképez és nyomtat.

A jövő kameraszemüvege kifelé néző 1,4 hüvelykes OLED kijelzőkkel készült. Beépíthető SD-kártyával rögzíti a fotókat, egy Bluetoothon keresztül egy nyomtató azonnal papírra küld.

A Gizmodo technikai blog a Terminátor vízióhoz hasonlította a csodaszemüveget, mely a valóságot és a virtuális fogja ötvözni.

A szemüvegbe a jövőben beprogramozhatóvá válik, mit akarunk a világnak megmutatni magunkról. Láthatóvá teszi, hogy ha szomorúak vagyunk, megmutatja a legújabb fényképeinket, Facebook-profilunkat, ha éhesek vagyunk, ha szerelmesek vagyunk, mind azt ami a virtuális lényünket alkotja.

Hogy mi értelme van mindennek? A Gizmodo szerkesztői szerint amellett, hogy az általunk látott világot azonnal lefényképezi, a szemüveg helyettesíteni fogja a testbeszédet, és úgy is “beszél” helyettünk, hogy semmit sem kell mondanunk, vagy tennünk. Úgy oszthatunk, meg a fizikai térben is információkat magunkról, ahogy azt a virtuális térben tesszük.

Lady Gaga bemutatja a CES-en, a legújabb Polaroid okosszemüveget:

AJÁNLOTT LINKEK:

Bővebben Lady Gaga okos napszemüvegéről – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik