Tech

Táblagép a laptopban

A Lenovo IdeaPad U1 egy olyan laptop, amiben van egy tablet. Vagy egy olyan tablet, ami egy laptopban lakik.

Mióta a táblagépek elkezdték világhódító körútjukat, láthattuk őket különböző méretben és alakban; aztán jöttek az első kritikák, melyek egy része a fizikai billentyűzet hiányára hívta fel a figyelmet, és hirtelen megjelentek azok a billentyűzetek, melyek csatlakoztathatóvá váltak. Ezt nem túl nagy késéssel követték az eleve billentyűzettel érkező, de lecsatolható tabletek. Aztán a Dell meglepett minket egy olyan netbookkal, melynek képernyőjét laza mozdulattal megforgatva hirtelen egy tablet kerül a kezünkbe.

A Lenovo már a tavalyi CES óta ígérget egy hasonló tablet-netbook (vagy netbook-tablet) hibridet, azonban most úgy tűnik, nem viccelt. Az idei év június-júliusára ígért eszköz egy olyan laptop, amelynek képernyője könnyedén kiemelhető a “tokból”, és a továbbiakban tabletként használható.

Ez a megoldás – ha lehet – zseniálisabb, mint a Dellé, hiszen ott csak funkciót váltottunk, itt teljes kilogrammokat hagyhatunk hátra, ha a laptop teljes funkcionalitására nem lenne szükség.

A Windows-alapú laptop ára – legalábbis a gyártó ígérete szerint – 200 ezer forint alatt lesz. Ez jó, mivel efelett (a megfelelő technikai specifikáció híján) csak az igazán elvetemültek vásárolnák meg.

AJÁNLOTT LINKEK:

Leszedhető képernyős IdeaPad – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik