Tech

Svájci domainnel folytatódik a WikiLeaks

Hatórányi szünet sem kellett ahhoz, hogy a szivárogtató honlap folytassa működését.

A portál amerikai doménnév-szolgáltatója, az EveryDNS amerikai idő szerint csütörtök este közleményben bejelentette, hogy megvonja a szolgáltatását a WikiLeakstől, miután azt olyan sok informatikai támadás érte, hogy veszélybe került a szolgáltató infrastruktúrája.

Egy meg nem nevezett forrás korábbi közlése szerint csütörtökön franciaországi szerverekre került át a Wikileaks tartalmainak egy része, miután azt az amerikai Amazon szerdán eltávolította. A francia kormány erre reagálva megkérte az internetszolgáltatókat, hogy tiltsák le a honlapot, legalábbis tegyék lehetetlenné a francia felhasználók számára az oldal elérését.

Bár a wikileaks.ch címet kereső internetezőket átirányítják egy olyan IP-cím (http://213.251.145.96) alatt lévő oldalra, amely a hatalmas mennyiségű dokumentumot tartalmazó korábbi honlaphoz nyújt hozzáférést. Ez arra utal, hogy a honlap tartalmát még mindig francia és svéd szervereken tárolják.

A @wikileaks azonosítójú Twitter-profilon a tulajdonos támogatást kért, és megadott egy linket, amelyen keresztül adakozni lehet a számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik