Tech

Samsung Continuum

A Samsung bemutatta legújabb, androidos okostelefonját.

A mobil egy nagy képernyő – vagy egy nagy és egy kicsi, attól függ honnan nézzük. A telefon előlapján ugyanis egyáltalán nincs fizikai gomb, minden a képernyőn jelenik meg. Amikor érkezik egy új értesítés, az alsó sáv villan fel, ahol az androidos gombok vannak, a teljes 4 colos átmérőjű kijelző csak akkor kapcsol be, amikor használni is szeretnénk. Ezzel az akkumulátor működési idejét próbálják meghosszabbítani, ami így is csak egy napot bír ki.

Az okostelefonoknál alul megszokott gombot a Continuumban felváltotta egy “markolási érzékelő” vagyis a telefon képernyője arra indul be, ha kezünkben megszorítjuk. Valójában nem is kell nagyon ráfogni, hiszen a telefon két oldalán lévő érzékelőknek elég, ha egyidőben nagyon enyhén hozzáérnek. Ez önmagában nem egy rossz ötlet, azonban egyelőre túl érzékeny, így adott esetben attól bekapcsol a telefon, hogy a kezünkbe vettük.

A Samsung bevallása szerint ezzel a telefonnal elsősorban a női vevőket célozták meg, mivel mérete elsősorban a nők kisebb kezeinek lesz kényeles.

AJÁNLOTT LINKEK:

Képek és részletek a Samsung új telefonjáról – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik