Tech

A kormányzat bevezeti a digitális adatvagyon fogalmát

Mondta ezt Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a 11. Internet Hungary konferencián, kedden Siófokon.

A hamarosan várható lépést a miniszter azzal indokolta, hogy számos informatikai magáncég végzi fejlesztéseit állami pénzen, ám a forráskódok a cégeknél maradnak. Fellegi Tamás úgy fogalmazott, hogy az állam működése szempontjából és nemzetbiztonságilag is elfogadhatatlan, hogy jelentős adatbázisok vannak magánkézben.

A miniszter az informatikai stratégia késését és az állami informatikai ágazat rosszabb forráshelyzetét azzal magyarázta, hogy a kormányváltás után egy “szétzüllesztett állammal, széthordott állami vagyonnal találkoztak”, s a szektor helyzetét az előző ciklusban presztízsberuházások is súlyosbították.

Laufer Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke sürgette a digitális adóbenyújtás, az elektronikus számlázás és digitális aláírás rendszerének kialakítását. Kiemelte: az iskolai nevelésben hangsúlyosabban kell szerepelnie az internet oktatásának.

A kétnapos Internet Hungary konferencia 1200 szakember részvételével zajlik, a találkozón a hazai telekommunikációs és tartalomszolgáltató cégek képviselői, illetve médiaszakértők mellett részt vesznek az egyes közép-európai országokból érkezett online tartalomszolgáltató cégek is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Internet Hungary 2010

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik