Tech

Magyar újdonságok a GITEX-en

A Közel-Kelet legnagyobb információ-technológiai kiállításán például plázás infórobot és tech-független mobil TV is szerepel.

A világ egyik legrangosabb infokommunikációs seregszemléje idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A Dubaiban október 21-ig nyitva tartó GITEX-en összesen tizenkét magyar vállalat mutatja be legújabb fejlesztéseit.

A magyar stand a közlemény szerint ezúttal is sok újdonságot kínál. Az ITWare flottakövető szoftverének segítségével például a GSM telefonnal vagy GPS eszközzel felszerelt járművek pontos földrajzi helyzetét lehet nyomon követni, a Cason Engineering csoport AURA fantázia nevű kül- és beltéri követőrendszerével pedig a céglátogatók, az alkalmazottak, vagy akár a cég értékes dokumentumainak és eszközeinek kapun belüli mozgása kísérhető nyomon.

A Dolphio Consulting TelemeTricks termékcsaládja videojáték-készítőknek, animációs filmstúdióknak és reklámstúdióknak kínál megoldást 3D-s animációk készítéséhez. A cég portfóliója a testek dinamikus mozgásának digitalizálását lehetővé tevő motion capture eljárástól kezdve a telemetria, a háromdimenziós mérés, a modell- és képalkotás területén sokféle innovatív megoldást ölel fel.

Az Öböl-országok infokommunikációs cégei részéről egyre nagyobb az érdeklődés a magyar szoftverfejlesztések iránt. Ennek hatására mind több hazai vállalat szánja rá magát, hogy önálló irodát nyisson a térségben. A sikerben az ITD Hungary is osztozik, hiszen az ügynökség 2006 óta rendszeresen szervez magyar megjelenést a GITEX-en, és számos más rendezvénnyel is segíti az ICT szektorban működő hazai vállalkozások piacra jutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik