Tech

Dögös lesz az idei Hacktivity

Kelet-Közép-Európa legnagyobb, nemzetközivé vált hackerkonferenciáját szombaton és vasárnap tartják.

A Dürer kertben tartott konferenciáján idén már a magyarok mellett külföldi sztárelőadók is fellépnek, és mivel a részvevők között is lesz sok külföldi, ezért idén először az előadásokat folyamatos szinkrontolmácsolás kíséri.

Két nap, 28 előadás, 2 workshop, 3 tréning, egy kerekasztal-vita, Wargame, Capture the Flag, Hack the Vendor játékok értékes nyereményekkel, Wall of the Sheep, hardver-workshop Mitch Altmannal, szponzori játékok és nyeremények, egész nap sör, hot dog, pizza, jó beszélgetések, falmászás és este fergeteges buli. Körülbelül így lehetne leírni egy mondatban a legrégebbi hazai független IT-biztonsági rendezvény 2010-es programját.

A szombati nap főszereplője nem más, mint Bruce Schneier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője. Schneier reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja is Schneier on Security című könyvét.

Vasárnap “FX” Lindner a “A Háló kalózai – Hogyan lopjunk kontinenst?” hacker kultuszkönyv társszerzője lesz a sztárelőadó, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploitot a világon. Feltűnik ismét a színen Alexander Kornbrust Oracle guru, valamint a Hacktivity konferencián most először tart majd előadást az ismert vírusszakértő Robert Lipovski, aki az ESET Software laborjából, Pozsonyból érkezik Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik