Tech

3TB egy winchesteren

A Western Digital levetkőztette ugyancsak ebben a hónapban bemutatott 3TB-os MyBookját, hogy egyenesen a gépben lehessen ennyi hely.

A 3000 gigabyte-nyi hellyel szolgáló 3TB Caviar Green merevlemez majdnem két évvel 2 terabyte-os elődje után jut végre ki a nagyközönséghez.

Úgy tűnik, manapság már egy olyan kort élünk, ahol a technológia helyigénye és tárolási lehetőségei megfordultak. Elég visszaemlékezni akár csak tíz évvel ezelőttre, amikor az emberek a filmeket CD-n gyűjtötték és több tucatos kollekcióval büszkélkedtek, míg nem vettek egy normális winchestert. A filmek mérete azóta sem változott – tény, a HD nagyobb helyeket foglal, de valljuk be, kisebbségben vannak azok, akik igazán élvezni is tudják a különbséget.

Az első kézzelfogható tapasztalatok szerint a hatalmas méret – a szokásos Western Digital problémákat leszámítva – teljesítménnyel is párosult. Azoknak, akik lélekben képtelenek feldolgozni a technológia ilyen mértékű fejlődését, a WD egy 2.5TB-os winyóval kedveskedik.

A nagyobbik 240, míg a kisebbik testvér 190 dollárért – illetve kb. annak megfelelő forintért lehet a miénk. Az érdekessége az árazásnak, hogy az első, csupán egyetlen terabyte-os merevlemez 400 dollárért kelt el.

Amennyiben tehát valaki tudja, hogy tele fogja pakolni filmekkel, zenével, fényképekkel, játékokkal (vagy esetleg vidám word és excel dokumentumokkal), az már most írhatja a levelét a jézuskának. Azok azonban, akik ezzel nincsenek tisztában, ár/érték arányban egyelőre jobban járnak egy 1-1.5 terabyte-os merevlemezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik