Tech

Kinek kell ennyi hely?

A "külső merevlemez" leírás már nem is biztos, hogy elegendő a Seagate új termékének.

Az informatikailag gyenge idegzetűek most ne nézzenek ide. Csak azoknak ajánlható a következő szerkezet, akiknek valóban annyi tároló kapacitásra van szüksége, mint egy felhőkarcolónyi CD. Mindez egy kenyérpirító méretébe pakolva.

A Seagate BlackArmor NAS 440 nem csak nevével büszkélkedhet. A fekete fémkasztni négy 3TB-os merevlemezzel tölthető fel, így összességében az átlagos felhasználó számára már a kihasználhatatlanság határát súroló 12TB-nyi hellyel dicsekedhet.

Amennyiben ez – és ez könnyen belátható – túl sok hely lenne, vagy egyszerűen nincs kedvünk 400 ezer forintot kiadni egy névnapi meglepetésre, úgy ideális lehet a 8 illetve 4 terrabyte-os kiszerelés, melyek darabja 330 illetve190 ezer forintért beszerezhetőek.

A tapasztaltabb felhasználók ez utóbbira felkaphatják a fejüket, hiszen manapság az egy-két TB-os külső winchester ötödennyiért beszerezhető. De a NAS 440-es nem csak tárolja az adatokat. Képes raid 0, 1, 5 és 10 konfigurációra, távolról is elérhető, támogatja az USB nyomtatást, a teljes rendszermentést – ráadásul, ha eddig nem került volna elő: 12TB-os.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik