Tech

Új módszerekkel kell védeni az adatokat

Az internetes hálózati megoldásokat szállító Cisco kutatása szerint változtatni kell az informatikai biztonságról alkotott szemléleten.

A legújabb trendek, így a közösségi hálózatok növekvő népszerűsége, valamint az internetre csatlakozó mobilkészülékek és a virtualizáció tömeges elterjedése az adatbiztonság területére is kihatnak.

A felmérés szerint továbbra is rendkívül gyorsan nő a spam (levélszemét) mennyisége, a Cisco adatai alapján a spamek mennyisége 2010-ben világszerte 30 százalékkal nő az előző évihez képest.

A Cisco kimutatta azt is, hogy az internetes bűnözők továbbra is szabadon garázdálkodhatnak a közösségi hálózatokon, így az innen indított támadások száma folyamatosan nő.

Új veszélyforrást jelent ugyanakkor a bűnözők még veszélyesebb típusának, a terroristáknak a megjelenése. Az Egyesült Államok láthatólag rendkívül komolyan veszi ezt a fenyegetést, hiszen jelentős forrásokat különített el annak a kérdésnek vizsgálatára, hogy a közösségi hálózatok és más technológiák hogyan alkalmazhatók támadások megszervezésére, koordinálására és elindítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik