Tech

Jackie Kennedy képzeletbeli naplója a Twitteren

A néhai amerikai first lady képzeletbeli, 1960-as kampánynaplóját olvashatjuk a JFK elnöki könyvtár jóvoltából.

Ötven évvel azután, hogy a demokrata párti elnökjelöltségért kampányoló John F. Kennedy feleségeként cikket írt Campaign Wife (Kampányfeleség) címmel, az elnöki könyvtár elképzelte, miként írna most a népszerű asszony, ha internet-csatlakozással rendelkező gép előtt ülne, rengeteg követőt számlálva a Twitter oldalán.

“Amióta házasok vagyunk, először nem tudok Jackkel lenni, amikor kampányol” – olvasható az első bejegyzésben a @jbk1960-as felhasználó tollából, utalva arra, hogy a politikus neje terhessége miatt a háttérbe kényszerült.

A John F. Kennedy elnöki könyvtár éppen ötven évvel azután írja a first lady internetes naplóját, hogy Jackie Kennedy megjelentette hét cikkéből az elsőt, amelyekkel férje kampányát akarta segíteni.

A Twitterre eddig érkezett öt üzenet a politikusfeleség cikkeiben használt szavakat tömöríti 140 karakterben. Ezekben Jackie Kennedy frusztráltságának ad hangot, mert a család Hayannis Port-i házában kellett maradnia, és “semmilyen mértékben sem vehet részt a kampányban”.

Az 1994-ben elhunyt volt fist lady azt találta a legrosszabbnak, hogy nem lehetett jelen Los Angelesben, amikor férje elnyerte a jelöltséget. Ő ugyan ragaszkodott az utazáshoz, de orvosa nyugalmat rendelt el számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik