Tech

Apple-tervek leleplezve

Megújul az iPod Nano, az iTunes és a Shuffle. Nem mellékesen Steve Jobs hivatalosan is bemutatta az új Apple TV-t.

Semmi lényeges újdonsággal nem szolgált az Apple őszi, zenei témájú termékbemutatója az előre megjósoltakhoz képest.

Steve Jobs most mutatta be az Apple TV-t, amin a felhasználók az iTunes-könyvtáruk vagy a net egyéb tartalmait élvezhetik a tévén anélkül, hogy a számítógépet kellene rákötniük.

A set-top-boxhoz hasonló készülék új változata szintén összement egy kicsit, és már száz dollárért kapható lesz. A készüléken az amerikai felhasználók 99 centért streamelhetik majd az ABC és a Fox tévésorozatait, műsorait a neten keresztül, és a készülék a Netflixen kölcsönzött filmeket és az iTunesban előfizetett podcastokat is átviszi majd a tévére. Filmeket vásárolni viszont már nem lehet a nappaliba szánt egységgel.


A cég, ahogy az várható volt, megújította az iPod-sorozatát: az iPod Nano és a Shuffle is négyszögletes lett, és a nagyobbik modell multitouchos érintőképernyőt kapott.

Megmaradt benne az FM rádió, és a Shuffle-hoz hasonlóan övre lehet csíptetni, eltűnt róla viszont a kamera.

Az iPod Touch, megint csak ahogy az már lenni szokott, mind hardveresen, mind szoftveresen felzárkózott a legújabb iPhone-hoz.

A kijelzőjük ugyanolyan nagy felbontású retina display lett, amin már szabad szemmel nem láthatók a pixelek, és került rá egy előlapi kamera is a wifis videotelefonáláshoz, vagyis Face Time-hoz, ahogy az Apple a 3G-s mobilokon régóta meglévő funkciót elnevezte. A lejátszó hátlapon található kamerája már HD felbontású videót vesz fel, és ahogy az már szinte kötelező, az új modell kicsit vékonyabb is az elődjénél.

A gyártó új verziót hozott ki az iPhone-os operációs rendszeréből, az iOS-ből is.

A 4.1-es verzió már a multiplayeres játékot is támogatja, és külön letöltőközpont van benne a játékoknak. A cég novemberre ígéri a következő szoftverfrissítést, ami az iPad-felhasználóknak szól majd. A mostani bemutatón az iTunesból is új verziót mutatott be a cég, aminek a legfontosabb újítása egy közösségi szolgáltatás, a Ping, amivel az ismerős felhasználók követhetik egymás zenevásárlásait, de a kedvenc együtteseik híreit is.

Az iPhone 4 javított verziójának lehetséges októberi megjelenéséről nem nyilatkozott az Apple.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik