Tudomány

Mire nem jó a középső gomb?

Nemcsak tekerni lehet, hanem nyomkodni is - segítünk az iroda digitális fenegyerekévé válni.

Billentyűkombinációk kezdőknek és haladóknak

Sorozatunk előző részeiből ajánljuk a kezdőknek szánt általános bevezetőt, a haladóknak kitalált Word-fogásokat, a Windows Intéző királyi eszköztárát, illetve a Gmail és a Facebook rövidítéseit.

Ugyan számos billentyűkombinációról esett már szó, az jutott eszembe, hogy ismerőseim jelentős része a klaviatúra helyett inkább az egeret preferálja. Szerencsére azon a fronton is lehet még mit tanulni, ugyanis élek a gyanúperrel, hogy a legtöbben csak tekergetni szokták az egér kerekét.

Pedig az egyúttal gomb is, amivel ugyanúgy lehet kattintani, mint a bal- és a jobb egérgombokkal.

Az valószínűleg közismert, hogy linket középső gombbal kattintani azért jó, mert egyből egy új fülön nyitja meg a hivatkozott oldalt – de azt már kevesebben tudják, hogy a fülre középsőkattintva az adott oldalt be lehet zárni. Ritkábban hasznos, de létező lehetőség, hogy amennyiben mappákba rendezzük böngészőnk könyvjelzőit, úgy a középső gombbal a mappára kattintva, annak összes linkjét egyszerre lehet megnyitni.

A Windowsban egyébként nyitni és zárni is lehet a középső gombbal: amennyiben az indítópult egy ikonjára kattintunk, úgy az adott program újabb változata nyílik meg, míg ha csak fölé helyezzük a mutatót, a megjelenő ablakok bármelyike középklikkel becsukható.

Ismertek még hasonlóan hasznos tippet? Osszátok meg velünk kommentben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik