Szórakozás

Till Attila: Csak nagyon kevés ember kap pénzt a filmjére, én is reménytelenül pályázó voltam, mint a szakma 95 százaléka

fábián bori / viasat3
fábián bori / viasat3
Több filmet is írt a Tiszta szívvel sikere után. De csak a fióknak.

Till Attila volt Geszti Péter vendége az Adom a napom című műsorban. Szóba került a filmezés, ami Tilla nagy szenvedélye a műsorvezetésen kívül. Ám azt mondja, sajnos a mostani körülmények nem engedik meg, hogy minden tervét megvalósíthassa.

A Tiszta szívvel után én több filmet is írtam. Nagyon más tempóban lennék, de ez a magyar sors sajnos, nagyon kevés ember kap csak pénzt a filmjére. Reménytelenül pályázó voltam, mint a filmszakmának a 95 százaléka. Egy identitásválság után meg kellett tanulnom, hogy most visszamegyünk a pincébe, és újra építkezünk, mint egy underground, elfogadjuk. Elfogadjuk, hogy ez olyan, mint a hobbi: magamnak, a baráti közösség erejét felhasználva tudunk filmeket csinálni. Vagy megcsináljuk ezt, vagy nincs semmi.

Tilla azt mondja, ettől megnyugodott, főleg amiatt, mert sikerült tető alá hozni egy filmet. Geszti fölvetette, hogy Tillát a kompromisszumkészsége olyan helyzetkbe is belenyomja, amitől talán nem annyira szabad, utalt a TV2-ben való munkásságra.

Szabad? Én nem vagyok szabad. Ha nem olyan országban élnék, amilyenben, még akkor sem érezném magam szabadnak. Tele vagyok kompromisszummal. Aki ilyen dologgal foglalkozik, mindenki túlélési stratégiákat mutat be. Az enyémben is vannak kompromisszumok. Hogy miért nem lázadunk fel közösen? Ez az egész országra igaz. Erre nehéz válaszolnom.

Az Adom a napom streamjeit az nlc.hu-n lehet követni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik