Szórakozás

Jenna Ortega annyi AI-generált pornóképet látott magáról Twitteren, hogy inkább törölte magát a platformról

Randy Shropshire / Getty Images for Paramount+
Randy Shropshire / Getty Images for Paramount+
Ráadásul ekkor még gyerek volt.

Jenna Ortega a The New York Times podcastjében elmondta, annak idején miért döntött úgy, hogy megszünteti profilját az X-en, amit akkor még Twitternek hívtak. A 21 éves színésznő a mesterséges intelligenciával kapcsolatos érzéseit is megosztotta, és elárulta, korábban róla készült deepfake pornóképekkel halmozták el őt az emberek.

Utálom a mesterséges intelligenciát! Vajon élveztem, amikor 14 éves koromban csináltam egy Twitter-fiókot, mert kellett, és mocskos szerkesztett tartalmakat láttam magamról gyerekként? Nem, ez félelmetes! Romlott. Ez rossz

– mondta el az egykori gyerekszínész, akinek azért tanácsolták, hogy regisztráljon a közösségi oldalon, hogy építse az imázsát.

Az egyik első – tulajdonképpen az első privát üzenet, amit 12 évesen magam nyitottam meg, egy kéretlen fotó volt egy férfi nemi szervéről. És ez csak a kezdete volt annak, ami később következett

– tette hozzá Ortega, aki elmondása szerint végül „úgy két-három évvel ezelőtt” törölte az alkalmazást, mivel rengeteg „abszurd képet és fotót” kapott.

Undorító volt, és nagyon rosszul érintett. Kényelmetlenül éreztem magam tőle. Szóval ezért töröltem, mert nem tudtam úgy posztolni, hogy ne láttam volna ilyesmit.

Nem Jenna Ortega az első, akiről valósághű AI-pornót készítettek, az év elején Taylor Swift képmását is felhasználták ilyen módon.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik