Szórakozás

Akár négy nyalókával is elbír egyszerre a világ legszélesebb nyelvű nője

A texasi ügyvédnő – Guinness Rekordok Könyve által is elismert – nyelve majdnem olyan széles, mint egy bankkártya.

Egészen elképesztő, közel 8 centiméter széles nyelvvel rendelkezik az a Houstonban élő ügyvédnő, akit nemrég a világ legszélesebb nyelvű nője címmel díjazott a Guinness Rekordok Könyve – számolt be a Scottish Sun.

A saját ügyvédi irodáját vezető Brittanny Lacayo régóta tudta, hogy különleges adottságokkal rendelkezik, hiszen, ahogy a világrekordok gyűjtésével foglalkozó szervezet által megosztott videón is látszik, akár négy darab nyalókát is tud egyszerre nyalogatni, vagy ha kell, egy egész tábla csokit is képes megtartani vele a szájában anélkül, hogy összetörné.

Azonban egészen 2024 nyaráig nem jutott eszébe, hogy akár rekorder is lehet belőle. Nemrégiben viszont leellenőrizte, milyen méretekkel rendelkezik a világ legszélesebb nyelvű nője, akit azóta letaszított a trónról. A korábbi rekorder nyelve ugyanis 7,3 centiméter széles, amitől Lacayo annyira nem volt elájulva, hogy kíváncsiságból megmérte a saját nyelvét is.

Ekkor pedig megdöbbenve tapasztalta, hogy az ő nyelve több mint fél centivel nagyobb ennél, és a 7,9 centiméter széles nyelve miatt azonnal értesítette is a rekordbizottságot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guinness World Records (@guinnessworldrecords) által megosztott bejegyzés

„Amikor megmutatom az embereknek a nyelvemet, a legtöbben csak megdöbbennek és nevetnek. Vicces kérdéseket kapok, de ugyanúgy eszem és iszom, mint bárki más, és ez az egész soha nem is okozott nekem semmilyen problémát” – nyilatkozta a büszke rekorder.

Az eredetileg egy egyszerű vadászvita rendezése miatt kitalált Guinness Rekordok Könyve egyébként hemzseg a hasonlóan különleges adottságokkal rendelkező emberektől. Egy másik amerikai nő, a Connecticut államban élő Samantha Ramsdell például azért lett világrekorder, mert neki van a legnagyobb szája a világon: akár egy nagy adag sültkrumplit vagy négy sajtburgert is be tud egyszerre kapni.

Két vadász vitájával kezdődött a világ egyik legnépszerűbb könyvsorozatának története
Lassan 70 éve már, hogy világhódító útjára indult az emberi lét határait feszegető kalandorok, illetve a furcsa és egyben embert próbáló rekordok rajongóinak kedvenc olvasmánya, a Guinness Rekordok Könyve. Talán nem mindenki tud arról, hogy a világrekordok felett őrködő könyvet és az azt kiadó szervezetet eredetileg a híres ír sörgyár, a Guinness adta ki szigorúan promóciós céllal. Mint ahogy az a tény sem közismert, hogy ha jól sikerült volna az italgyártó akkori vezetőjének, Sir Hugh Beavernek az egyik írországi vadászata, akkor talán ma senki sem tartaná nyilván, hogy kinek van a leghosszabb körme a világon, vagy ki tud a legtöbb Rubik-kockát kirakni monociklizés közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik