Szórakozás

Terrorveszély miatt lefújták Taylor Swift bécsi koncertjeit

Csütörtökön, pénteken és szombaton sem lesz fellépés.

Augusztus 8-án, 9-én és 10-én, tehát csütörtökön, pénteken és szombaton lett volna Taylor Swift európai turnéjának következő három koncertje Bécsben, ám a szervezésért felelős Barracuda Music augusztus 7-én este bejelentette, hogy terrorveszély miatt lefújták a The Eras Tour osztrák fellépéseit – írja a Reuters.

Az osztrák hatóságok szerdán számoltak be arról, hogy két férfit őrizetbe vettek annak gyanújával, hogy merényletet tervezhettek egy Bécshez közeli rendezvényen. Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója ekkor beszélt arról, hogy nyomozásuk során kiderült, az egyik 19 éves gyanúsított fókuszában az Ernst Happel stadionba tervezett Taylor Swift koncertek voltak.

Ruf ezt kiegészítette azzal, hogy az osztrák állampolgárságú, a fővárostól délre fekvő Ternitzben letartóztatott férfi az interneten radikalizálódott, és hűségesküt is tett az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek. Társát Bécsben vették őrizetbe.

A fenti információk fényében a szervezőknek nem volt más választása, mint a koncertenként várható 65 ezer ember biztonsága érdekében törölni a tervezett fellépéseket. A megvásárolt jegyek árát automatikusan visszatérítik tíz munkanapon belül – olvasható a Barracuda Music Instagram posztjában, amit már Taylor Swift hivatalos oldala is továbbosztott a rajongóknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barracuda Music (@barracuda.music) által megosztott bejegyzés

A The Eras Tour következő állomása (ismét) London, ahol Swift augusztus 15-ével kezdődően öt további koncertet ad a Wembley stadionban.

Az amerikai énekesnő azok után tér vissza az Egyesült Királyságba, hogy július 29-én az angliai Southportban egy 17 éves fiatal meggyilkolt egy Taylor Swift tematikájú táncos és jóga rendezvényen három kislányt: a hatéves Bebe Kinget, a hétéves Elsie Dot Stancombe-ot és a kilencéves Alice Dasilva Aguiart. További nyolc gyerek megsérült, öten súlyos állapotban kerültek kórházba. Két felnőtt is súlyos sérüléseket szenvedett, miközben a gyerekeket próbálták megvédeni.

Az esetről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik