Szórakozás

Menhelyre vitte a beteg kutyáját, hogy elaltassák – egy évvel később hirdetésben látta viszont az állatot

A marylandi állatmenhely nem hajlandó visszaadni a kutyát az összetört szívű gazdinak.

Az elmúlt egy évben kétszer is összetörhetett a szíve annak az Egyesült Államokban élő kutyatartónak, akivel több állatorvos is közölte, hogy a kedvence olyan súlyos beteg, hogy nem lehet megmenteni. A 32 éves Kristie Pereira ezért még tavaly úgy döntött, elaltattatja Beau nevű, egy évvel korábban örökbe fogadott kutyáját.

A gyászoló fiatal nő lelki sebei pedig be sem forrhattak igazán, amikor nemrég egy újabb keserédes hírt kapott Beau-ról. A LADbible beszámolója szerint ugyanis kiderült, hogy a kutya valójában nem is volt annyira beteg, mint ahogy azt az állatorvosok hitték – ezért ahelyett, hogy megölték volna Beau-t a menhelyen, egy hirdetésben új gazdit keresnek neki.

Beau eredetileg még 2022-ben került Pereirához a marylandi Lost Dog & Cat Rescue Foundationtől, és szinte azonnal annyira összebarátkoztak, hogy össze is nőttek. Azonban Beau-nál később májproblémákat diagnosztizáltak, amin a gyógyszeres kezelés nem segített, ezért az orvosok azt hitték, hogy neurológiai eredetű problémáról van szó.

A szakemberek ekkor azt közölték vele, hogy valószínűleg hiábavaló lenne 12 ezer dollárt (mintegy 4,3 millió forintot) elköltenie Beau orvosi vizsgálataira, nem derülne ki, hogy pontosan mi okozza a májproblémáit. Ezért azt tanácsolták neki, hogy altattassa el a lenti videóban megcsodálható állatot.

A szomorú gazdi ekkor felkeresett egy állatmenhelyet, ahol állítása szerint minden támogatást megadtak neki a nehéz döntéshez.

Őszintén szólva, miután beszéltem velük, akkor éreztem úgy, hogy helyesen cselekszem, ha elaltattatom. Ők tényleg támogattak és bátorítottak, hogy bár nehéz, de néha ez a legjobb, amit tehetünk

emlékezett vissza a szomorú időszakra az Associated Press hírügynökségnek nyilatkozva.

Pereira természetesen még fizetett is azért, hogy Beau-t elaltassák, ám végül csak a Montgomery Megyei Állatszolgálat irodájában búcsúzhatott el  tőle tavaly márciusban, mert a helyi szabályok értelmében nem hagyták neki, hogy az altatás idején is jelen lehessen.

Így érthető, hogy teljesen kiakadt, amikor idén tavasszal a Lost Dog & Cat Rescue Foundation honlapján, az örökbefogadható kutyák között meglátott egy hirdetést Beau-ról. Egy hirdetést, ami csupán annyiban különbözött attól a hirdetéstől, ami alapján annak idején beleszeretett a kutyába, hogy egy évvel idősebbnek írták le az állatot, mint amennyi az örökbefogadás idején volt.

A szomorú gazdi ezután rögtön felvette a kapcsolatot a menhellyel, akiket megbízott az eutanáziával, ahonnan közölték vele, hogy az altatás előtt az állatorvosok újra megvizsgálták kutyát, és úgy látták, hogy mégis megmenthető – így végül vissza is küldték Beau-t arra a menhelyre, ahonnan Pereira örökbe fogadta, hogy új gazdit találhassanak neki.

Beau pedig egy 7 ezer dollárba – azaz 2,5 millió forintba – kerülő műtét után valóban jobban lett, ezért ismét feltették a hirdetését. Pereira egyébként azt mondja, hogy ezer örömmel kifizetné ő maga is a műtét árát, ha utána visszaadnák neki a kutyát, de amikor többnapos huzavona után elérte a menhelyet, akkor azt közölték vele, hogy sajnos nem fogadhatja újra örökbe Beau-t.

Az illető, aki felhívott, nagyon durva volt, tiszteletlen és nagyon csúnyán viselkedett velem. Azt mondta, hogy elhagytam őt, és hogy hagytam meghalni. Hogy soha nem törődtem vele

– elevenítette fel a lehangoló telefonhívást az egykori gazdi, akinek ekkor másodjára is összetört a szíve.

A Lost Dog & Cat Rescue Foundation azt reagálta az ügyre, hogy a szabályaik értelmében a gazdáik által eutanáziára ítélt, de az elaltatástól végül megmenekülő háziállatokat sosem adják vissza a korábbi gazdáiknak. Mivel ez ellentétes az alapvető küldetésükkel – az örökbefogadható háziállatok eutanáziától való megmentésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik