Szórakozás

Herczeg Zoltán: Megérkezett a hivatalos vádemelés, 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést indítványoznak rám

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Milliós szakértői díj kifizetésére is kötelezik.

Múlt héten megírtuk, hogy a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt. Értesüléseink szerint a divattervező elismerte, hogy a barátaival fogyasztott kábítószert, azt viszont tagadta, hogy árulta is volna a szert, és végül erre a következtetésre jutottak a hatóságok is a nyomozás során. Akkor azt írtuk, a divattervező bűncselekménye 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ám az ügyészségi gyakorlat szerint három éves középmérték alatti büntetést kaphat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Herczeg a minap Instagram-posztban számolt be arról, hogy kézhez kapta a hivatalos vádiratot, amiből kiderül, hogy az ügyészség pontosan mennyi letöltendőt javasol. Bejegyzését azzal kezdte, hogy éppen egy éve, április 20-án szabadult 182 napos előzetes letartóztatásból a Venyige utcai fegyházból. Ekkor kezdődött 122 napig tartó házi őrizete.

„Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen” – vezette fel a friss fejleményeket Herczeg, majd a lényegre tért:

Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi »igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj«, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek »egyetemlegesen«.

Mint írta, nem akarja sajnáltatni magát, „az van, ami van”, nagyon bízik a bíróság bölcsességében, ahogyan a társadalom és az őt ismerők, kedvelők helyes értékítéletében is. „Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem” – tette hozzá, majd azt kérte, aki anyagilag tudná őt támogatni, az vásároljon az oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Herczeg Zoltán (@herczegz) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik