Szórakozás

III. Károly elmegy a húsvéti misére, a családi ebédet viszont kihagyja

Max Mumby / Indigo / Getty Images
Max Mumby / Indigo / Getty Images
A szintén rákbeteg Katalin hercegné a szertartásra sem megy el.

A hírek szerint III. Károly részt vesz a húsvét vasárnapi szertartáson, amit a brit királyi család hagyományosan a windsori Szent György-kápolnában hallgat meg. A jelenleg rákos megbetegedéssel küzdő uralkodó a szokásos istentisztelet utáni családi ebédet azonban már nem rendezi meg, erősítette meg a Buckingham-palota a Page Six közlése szerint.

Egészségi állapotára való tekintettel a 75 éves király a szertartáson várhatóan felesége, Kamilla királyné mellett fog ülni, elkülönülve a gyülekezet többi tagjától.

Károly király február 5-én jelentette be, hogy prosztataműtétjét követően rákot diagnosztizáltak nála és megkezdték a kezelését. A vasárnapi istentisztelet lesz az első nyilvános szereplése közel két hónap után. Legutóbb február közepén jelentek meg fotók róla, amint feleségével templomba mentek a norfolki Sandringhamben.

Menye, Katalin hercegné március 22-én hozta nyilvánosságra, hogy egy tervezett hasi műtétet követően nála is rákot diagnosztizáltak, és jelenleg megelőző kemoterápiás kezelést kap. A walesi hercegné idén nem lesz ott a húsvéti istentiszteleten, várhatóan szűk családi körben ünnepelnek Vilmos herceggel és három gyerekükkel.

Kapcsolódó
Katalin hercegné rákkal küzd
Megkezdődött a kemoterápiás kezelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik