Szórakozás

Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket

Igen, néha a szükség úgy kívánja, de arra is van megoldás.

Mikor szobatisztaságra nevelnek minket, és megtanítják, hogyan kell a vécét használni, egy fontos részletről megfeledkezhetnek a szülők – talán azért, mert ők sem voltak vele tisztában, milyen problémákat okozhat, ha túlzásba visszük a tisztogatást odalent.

Egy TikTokra tartalmakat készítő fizioterapeuta arról töltött fel egy videót, hogy mennyi az annyi – és most nem a hálószobában kedvesünkkel töltött órák számára gondolunk, bár arra is érkeztek már korábban javaslatok a platformról. A George névre hallgató szakértő arról osztja meg véleményét, hogy háromnál többször nem érdemes kitörölni a fenekünket salakanyag-ürítés után.

És miért?

Mert aranyeret okozhat (és ezen ponton felelevenítenénk, hogy a telefonnyomkodás sem tartozik azon tevékenységek közé, amit ilyenkor végeznünk kellene).

Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást

idézi George-tól a LadBible.

Na de mit tehetünk az ellen, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe? Erre is érkezett válasz:

„Az egyik technika, amellyel csökkentheted a törlések számát, hogy vízesésszerűen összeszorítod a medencefenekedet. Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működne, akkor marad az orvos meglátogatása.

@bien.aus So many of you interested in poo! Cant blame you! #poo #bowels #pelvicfloorexercises #pelvicfloorphysio ♬ original sound - BIEN Australia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik