Szórakozás

Tíz órán át lógatta egy szárazjéggel teli vödörbe a lábait, most futhat a milliós kártérítés után az amputált biztosítási csaló

Instants / Getty Images (illusztráció)
Instants / Getty Images (illusztráció)
A közel félmilliárd forintnak megfelelő biztosítási kártérítésre pályázó tajvani egyetemista olyan súlyos fagyási sérüléseket okozott magának, hogy mindkét lábát amputálni kellett. És most még bíróság elé is kell állnia az ügyben.

Egy tajvani egyetemista azt remélte, hogy több mint 41 millió tajvani új dollár (468 millió forint) kártérítést zsebelhet be azzal, hogy több biztosítást köt magára, majd 10 órán át szárazjégbe lógatja a lábait, a fagyási sérüléseivel pedig a biztosítótársaságokhoz fordul – írja a Strait Times.

A tajwani Bűnügyi Nyomozó Iroda iroda által egyszerűen csak Chang néven emlegetett fiatalember végtagjai a szárazjeges kúrát olyan rosszul viselték, hogy mindkét lábát amputálni kellett. Ő pedig a reményeivel ellentétben nem busás kártérítést, hanem vádemelést kapott a nyakába.

A hatóságok tájékoztatása szerint a biztosítási csalással megvádolt egyetemista legalább öt biztosítónál kötött saját magára biztosítást. Majd egy hideg téli éjszakán, 2023. január 26-án az ország fővárosában, Tajpejben több órát motorozott a hidegben Liao nevű, még középiskolás korában megismert bűntársával, hogy azt a látszatot tudják kelteni, hogy Cheng motorozás közben szenvedte el a súlyos fagyási sérüléseket.

A 10 órán át tartó szárazjeges lábfürdő pedig csak ezután következett, amihez a férfi bűntársa állítólag egy székhez is kötözte Changot, hogy ne tudja kiemelni a lábait a vödörből.

A férfi lábai a hosszú megpróbáltatás után feldagadtak. 2023. január 28-án kórházba került, február 6-án pedig térd alatti amputáción esett át.

Chang a műtétek után mindegyik biztosítójánál kárigényt nyújtott be. De csak az egyik társaság döntött úgy, hogy hajlandók fizetni neki 230 ezer tajvani új dollárt, ami nagyjából 2,8 millió forintnak felel meg. A többi társaság pedig a biztosítások megkötése és a kárigény jelentése közötti szűk intervallum miatt gyanút fogott, és jelentette az ügyet a hatóságoknak. A Taipei Kerületi Ügyészség nyomozói a vizsgálat során megállapították, hogy

a fagyási sérülések szokatlanul szimmetrikusak voltak, és a cipői vagy a zoknijai sem hagytak nyomot a férfi lábain.

A meteorológiai ügynökségek adatai szerint ráadásul a motorozás éjszakáján 6 és 17 Celsius-fok közötti hőmérséklet volt – vagyis nem is volt elég hideg ahhoz, hogy Chang ilyen komoly fagyási sérüléseket szerezzen az időjárástól.

A nyomozók a két férfinél tartott házkutatás során orvosi feljegyzéseket, biztosítási papírokat, nyolc mobiltelefont, valamint egy szárazjég tárolására használt hungarocelldobozt is találtak. Valamint az a zöld műanyag vödör is előkerült, amit Chang a szárazjeges lábfürdőhöz használt.

A további vizsgálatok megállapították, hogy a pénzre igazából Liaónak volt szüksége, aki rengeteget vesztett a kriptovaluta-befektetésein – ezért találta ki az egészet, és szervezte be Changot, akinek azt ígérte, hogy majd osztozik vele a biztosítási csalás útján szerzett vagyonon.

A hatóságok március 14-én közölték, hogy mindkét férfi ellen vádat emelnek csalás miatt, a biztosító társaságok megvezetésével szerzett pénzt pedig elkobozták tőlük.

De a terv kitervelőjét, a barátja lábai amputálásáért végső soron felelősséggel tartozó Liaót emellett súlyos sérülések okozásával is megvádolták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik