Szórakozás

Lenyűgöző, hogy mennyit javultak a mesterséges intelligencia által generált videók az elmúlt egy évben

Mondjuk, az ugrásszerű fejlődést bemutató videóról sokaknak az jutott eszébe, hogy mennyire ijesztő és veszélyes az új technológia.

Hatalmasat szólt a TikTokon egy videó, ami azt mutatja be, hogy milyen sokat javultak a mesterséges intelligencia (MI) által generált mozgóképek az elmúlt egy évben.

Az AiVideoLab nevű profil által feltöltött videó első felében az látható, hogy milyen kezdetleges módon ábrázolta még 2023-ban az egyik MI-val működő szoftver, ahogy Will Smith különböző dolgokat eszik.

A második felében pedig az, hogy ehhez képest mennyivel jobb videók elkészítésére képes az OpenAI új, Sora nevű programja.

A LADbible által bemutatott videó egy nap alatt 8,4 millió lejátszást, több mint egymillió lájkot, és közel 15 ezer kommentet generált.

@aivideolab This is Insane #aiart #art #ai #digitalart #generativeart #artificialintelligence #machinelearning #aiartcommunity #abstractart #generativeai #aiartists #neuralart #vqgan #openai #contemporaryart #deepdream #artist #aivideo #aivideolab #newmediaart #sora #aiartist #modernart #neuralnetworks #neuralnetworkart #abstract #styletransfer #stylegan #digitalartist #artbreeder ♬ ICEWHORE! (slowed) - Lumi Athena

Ha visszagondolunk néhány évvel ezelőttre, a mesterséges intelligencia olyan futurisztikus technológiának tűnt, amelyet csak a sci-fi filmekben találunk.

Azonban 2024-re ott tartunk, hogy az online ügyfélszolgálatban bevetett, mesterséges intelligenciával működő chatbotok már káromkodnak is. De hallhattunk már olyan programozóról is, aki az innovatív párkeresés jegyében nemcsak tindereznek, hanem még a mesterséges intelligenciát is szárnysegédnek hívja a csajozáshoz.

„1-2 év múlva a mesterséges intelligencia lesz a legfejlettebb propagandaeszköz, amit a világ valaha látott, nem fogod tudni megkülönböztetni az igazit a mesterséges intelligenciától” – adott hangot félelmeinek az egyik kommentelő.

Egy másik pedig így fogalmazott:

A technológia elérte azt a pontot, ahol már nem menő, hanem veszélyes.

„Bármennyire is menőnek tűnik, szörnyű dolgok fognak történni ezzel a technológiával, mert az emberek nem tudják, hogyan viselkedjenek” – aggodalmaskodott egy harmadik hozzászóló.

És természetesen sokan voltak olyanok is, akik a szigorú szabályozás azonnali bevezetését követelték az illetékesektől.

5239 nővel beszélgetett a Tinderen a férfi, aki a ChatGPT-vel keresett magának feleséget
A program még randikat is be tudott ütemezni a Google Naptárban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik