Tech

5239 nővel beszélgetett a Tinderen a férfi, aki a ChatGPT-vel keresett magának feleséget

PM Images / Getty Images
PM Images / Getty Images

A modern technológia a randizási szokásokat is megváltoztatta, a randiappok évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek. Ezt használta ki Alekszandr Zsadan moszkvai programozó, aki 2021-es szakítása után a Tinderen kezdte keresni az új párját. A férfi az évek során több ezer nővel beszélt, amelynek nagy részét az OpenAI GPT-2-jén alapuló randi asszisztensse folytatta le – írja a Gizmodo.

A program egészen pontosan 5239 nővel beszélgetett a Tinderen, több mint száz személyes randevút ütemezett be, és végül megtalálta a feleségnek való nőt.

A program először a férfi preferenciáit és érdeklődési köreit elemezte, így küldött lájkokat a potenciális jövendőbeliknek. Kiszűrte azokat a profilokat is, amelyeken alkohol is látszott, illetve azokat is, ahol az életrajzban csillagjegyek szerepeltek, ezeket ugyanis nem találta vonzónak a programozó.

A férfi folyamatosan fejlesztette az asszisztensét, ahogy az OpenAI kiadta a GPT-3-at, a 3.5-öt, majd a 4-et, ami a chatbot képességein is meglátszott – egyre kevesebb hiba született. Végül több mint 5000 nő után sikert hozott a program, teszi hozzá a hvg.

A kapcsolat első néhány hónapjában a hölgy a ChatGPT-vel beszélgetett, aki elmondta, nem volt mérges, amikor kiderült ez a tény. Mint mondta, a kezdeti beszélgetések a Tinderen többnyire arról szólnak, hogy megismerjék a potenciális partnerek érdeklődését, ezt pedig tökéletesen hozta a chatbot.

Néhány személyes randevú után Zsadan felfüggesztette a fejlesztését, amely ezt követően nem beszélt más nőkkel. A pár nem sokkal később, még 2023-ban összeköltözött, azóta pedig már az esküvőt tervezik.

A páros közölte, a ChatGPT az esküvő szervezésében és akár a fogadalmak megírásában is segíthet majd. A programozó nem kínálja eladásra a fejlesztését, mégis számos másolat jelent meg az OpenAI GPT Store-jában.

Kapcsolódó
Leklónozta a barátnőjét a mesterséges intelligencia segítségével egy férfi
A programozó párja el volt alélva az eredménytől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik