Szórakozás

Xantus Barbara Szurdi Miklós elvesztéséről: Nagy lecke, hogy hogyan fogunk az energiája nélkül tovább létezni

Szabolcs László
Szabolcs László
„Csodálatos művészember, erős, szenvedélyes” – így emlékezett gyerekei apjára a színésznő.

Hétfőn 73 éves korában elhunyt Szurdi Miklós, a Família Kft., az Angyalbőrben és a Linda alkotója. Szurdinak három házasságából hat gyereke született. Harmadik felesége, Xantus Barbara kedden a Reggeli vendége volt. A színésznőt eredetileg azért hívták a műsorba, hogy egy filmforgatásról meséljen, a haláleset miatt azonban volt férjéről is megemlékezett.

Mi, volt feleségek, akikbe beleívódott a Miki, csak azt tudjuk, amit életében. Nekem a barátaim mindig azt mondták: »te állandóan a Mikiről beszélsz«. Azért, mert szervesen egymás életének a részei voltunk, ő beleívódott a mi életünkbe. Ez az energia… Nagy lecke, hogy hogyan fogunk enélkül tovább létezni

– mondta a színésznő, aki nem akart múlt időben beszélni Szurdi Miklósról.

Azt nem fogom mondani, hogy volt… Ő egy csodálatos művészember, erős, szenvedélyes – mindenben, amit csinált.

Xantus Barbara elmondta, volt férje halála előtt egy nőnapi musical gálára készült – amiből valószínűleg emlékgála lesz –, és egy forgatókönyvön is dolgozott.

Arra készült, hogy beül az autóba, és mindjárt vezetni fog megint. Mi azt hittük, hogy még sokáig velünk lesz.

A rendező-forgatókönyvírónak a gyerekei voltak a legfontosabbak – mondta el Xantus, hozzátéve: Szurdi mindig nagyon odafigyelt arra, hat gyereke és unokái „nagyon szeressék egymást”.

Ha valami majd segít a gyerekeknek, akkor az ez. Fogalmam sincs, hogy mit éreznek a gyerekeink, mert nekem él az apukám és él az anyukám, és iszonyúan aggódok, drukkolok, és az összesnek szeretném a hátát tartani, mint ahogy minden felnőtt ebben a helyzetben. Mert ez egy nagyon összetartó család, és azt hiszem, csak ez a fontos, hogy ez egyszer majd jó helyre kerüljön mindenkiben.

Xantus Barbara azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy 1983-ban Filmszele-díjas volt Szurdi Hatásvadászok című filmje.

Sajnos nem jutott el a Kossuth-díjig, amit szívemből sajnálok, mert nagyon megérdemelte volna. Azt sem tudom szó nélkül hagyni, hogy nem folytathatta a munkát Székesfehérváron, ami őt nagyon mélyen megrázta. Lehet, hogy ez is benne van abban, hogy ma itt ülünk és erről beszélgetünk.

Gór Nagy Mária, Szurdi Miklós első neje tegnap beszélt a színházi szakember életének utolsó szakaszáról.

Kapcsolódó
Gór Nagy Mária Szurdi Miklós utolsó napjairól: Nagyon legyengült, és csak az én főztömet ette meg
A színésznő tegnap még meglátogatta volt férjét a kórházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik