Szórakozás

A szexbaba bordélyház hi-tech verziója a szégyellős és a diszkrécióra vágyó vendégek paradicsoma

A világ első mesterséges intelligenciával működő bordélyházában emberek helyett életnagyságú szexbabák, VR-headsetek, privát helyiségek és vezérlőszobában ücsörgő operátorok várják a vendégeket.

A szexuális forradalom nem állt meg 1968 után sem, sőt azóta úgy tűnik, feltartóztathatatlanul vágtat előre, és olyan kanyarokat is leír, amiket talán még elképzelni sem tudunk – de legalább ezt megteszik helyettünk a gépek. A legújabb szenzáció a Berlinben nyílt Cybrothel nevű virtuális bordélyház, ahol a digitális és fizikai valóság határán már babákra sincs feltétlenül szükség, hogy borsos áron fizikai kielégülést vásároljanak az oda betérők.

Az egyetlen ember, aki ítélkezhet feletted, te magad vagy

Egy korábbi kutatás szerint tízből négy ember kipróbálná, milyen az ágyban egy élethű robottal / szexbabával, és ha valakit a kíváncsiság odáig nem is hajtott, hogy beruházzon egy saját játékszerre, az erre a célra létrehozott bordélyházak már eddig is tárt kapukkal várták a látogatókat – többek között Budapesten is. Már azon sem lepődünk meg, hogy Dél-Koreában teljes popzenekarokat és híradósokat működtet mesterséges intelligencia, valamint az sem új információ, hogy a virtuális valóság segítségével úgy is részt lehet venni egy orgián, hogy el sem hagyjuk a kanapénkat, de eddig ezt elérhető áron még nem ötvözték élethű szexbabákkal.

A VR-bordélyházat egy „szexpozitív művészekből” álló csapat nyitotta Berlinben, akik weboldaluk leírása alapján egy biztonságos és szégyenmentes környezetet szeretnének teremteni vendégeik számára. Állításuk szerint a Cybrothel „több mint egy szexbababordélyház” – itt „kifinomult, diszkrét környezetben” ígérnek olyan élményt, „amihez nincs fogható”.

És hogy mi fogható és mi nem? Az árak a legolcsóbb 85 eurós (körülbelül 35 ezer forint) kategóriától akár ezer euróig is rúghatnak, függően attól, hogy az ügyfél egyedül vagy a partnerével, szexbaba nélkül, de egyéb játékszerekkel és 4D-pornóval, egy babával, kettővel, vagy épp bábuval és pornóval egyszerre szeretné múlatni az időt, és az sem mindegy, hogy pontosan mennyi időt.

Ha itt vagy, az egyetlen ember, aki ítélkezhet feletted, az te magad vagy. Sok olyan vendégünk van, aki még soha nem került kapcsolatba a szexmunkával, viszont nagyon szeretné kipróbálni, és egy biztonságos helyet keres. Ha megfelelési kényszered van, ez a Cybrothelben nem fog érinteni, hiszen szexjátékokkal lesz dolgod, nem emberekkel

idézi a cég társalapítóját, Matthias Smetanát a New York Post.

Óvszer, fertőtlenítés, diszkréció

Míg a budapesti szexbaba bordélyházban a kondom használata kötelező, addig a Cybrothelbe betérő vendégeknél ez opcionális – igaz, minden szobájukban elérhető gumióvszer. A szexbabákat a látogatások után vízzel és ph-semleges szappannal tisztítják, valamint hidrogén-peroxiddal fertőtlenítik. A diszkréció jegyében a regisztráció és fizetés online történik, így egyetlen élő személlyel sem kell találkozni a szolgáltatás igénybevételekor, a látogatási idő vége előtt pedig 5 perccel egy hang jelzi, hogy hamarosan el kell hagyni a helyiséget.

A választható csomagok közt kínálnak offline üzemmódban lévő szexjátékokat, amelyek semmilyen kép- és hangfelvételt nem készítenek a látogatás ideje alatt. Emellett kérhető olyan szolgáltatás is, ahol a szexbabák hangot adnak ki és akár operátor segítségével beszélgetésre is képesek, de a honlap leírása szerint ezek valós idejű interakciók, amiket nem rögzítenek és tárolnak semmilyen eszközön. Az operátorok „empatikusak” és „szexpozitívak”, egy vezérlőszobából járulnak hozzá ahhoz, hogy az ügyfeleknek minél élethűbb élményben lehessen részük. A Cybrothelben található játékok azonban nem robotok, hanem szilikonból készülnek, így audio- és vizuális funkciókkal hozzák létre azt a hatást, mintha robotok lennének – de már dolgoznak olyan fejlesztéseken, amelyek bevonják a robotikát is. A bordélyházat olyan kritikák érték, miszerint a babáik túl sztereotipikus kinézetűek, ami által tárgyiasítják a valódi nőket – ezeket az aggályokat Philipp Fussenegger társtulajdonos elismerte, és terveik közt szerepel, hogy a jövőben például sellőket és földönkívülieket ábrázoló figuráik is legyenek, valamint férfiakat ábrázoló eszközök már most is elérhetők a női illetve homoszexuális ügyfelek számára.

Ez lesz a jövő szexipara?

Legalábbis Matthias Smetana szerint, aki úgy véli, jelentős változás jön a következő 10-15 évben: „Azt gondolom, hogy jelenleg a szexipar inkább a VR irányába mozdul el. Egyszerre lehet szexelni a digitális és a fizikai világban” – mondja a társalapító. Mindezt arra alapozza, hogy Németországban az utóbbi években csökkenő tendenciát mutatott az erotikus ipar, a regisztrált szexmunkások száma 30 százalékkal csökkent a járvány előtti számokhoz képest. Mindemellett babáikra nem csupán fizikai eszközökként tekintenek: a bábuk a mesterséges intelligencia által olyan személyiséggel is rendelkeznek, ami képessé teszi őket az ügyfelekkel való intim és személyre szabott kommunikációra, miközben nincs jelen egy valódi találkozás okozta nyomás.

Ezzel szemben egy ausztrál bordélyház tulajdonosa, Emma Bennet a következőket nyilatkozta a New York Postnak:

Amire az ügyfeleink vágynak, az az emberi érintés és kapcsolat. Végeredményben a szexuális interakciónak csak egyetlen típusa létezik, és az a valódi!

Szerinte mesterséges intelligencia ide vagy oda, az emberi érintés nem pótolható (amivel az a pornószínésznő is egyetért, aki a személyiség adta szikrában és spontaneitásban látja a humán munkaerővel működő szexipar utolsó, de legerősebb mentsvárát).

A szintén Ausztráliában élő szexológus, Alice Child elismeri, hogy a virtuális élmények valóban kínálhatnak egy olyan teret, ahol az emberek biztonságos körülmények között fedezhetik fel a szexualitásukat, azonban óva int attól, hogy az ilyen típusú érintkezések felcseréljék a valódi emberi kapcsolódásokat, és attól tart, hogy azokat, akik félnek az intimitástól, ez csak még inkább elszigetelheti az igazi élményektől.

A BNN szerint az innováció ellenére a Cybrothel nem mentes a vitáktól. A szexbabás bordélyházak koncepciója világszerte ellenállásba ütközött, Párizsban és Svédországban feministák fejezték ki rosszallásukat, miközben a viták közepette a Cybrothel továbbra is vonzza az olyan ügyfeleket, akiket a szorongásmentes környezetben rejlő lehetőségek érdekelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik