Videó

Budapestet is meghódítják a szexrobotok

Csendben megnyílt Budapest első szexrobotbordélya. A belvárosi lakásban egy cserélhető fejű baba várja a vendégeket, óránként 15 ezer forintért. A körülbelül 700 ezer forintos modell profibb szerkezet egy guminőnél, de egy robotnál jóval kevesebb, nincs benne semmilyen mesterséges intelligencia.

Az emberre egyre inkább hasonlító szexbabák elég sok kérdést vetnek fel. Barcelonában titkos helyre kellett költöztetni a robotbordélyt, mert a helyi prostituáltak állandóan tüntettek a hely előtt. De más problémák is vannak ezzel a trenddel.

Többen amiatt aggódnak, hogy a szexrobotok megjelenése oda vezet, hogy még könnyebben tárgyiasítják a jövőben a nőket. Ezzel akár ösztönözhetnek durva viselkedéseket is: több helyen előfordult, hogy nemierőszak-fantáziákat  éltek ki a babákon, illetve annyira megverték őket, hogy tönkrementek. A másik oldal azt mondja, hogy a robotok épp abban segítenek, hogy nők helyett tárgyakon éljék ki vágyaikat azok, akik ilyesmikre izgulnak.

Kathleen Richardson professzor, egy szexrobot ellenes kampány vezetője erre ironikusan annyit mondott egy interjúban, hogy zsidó robotokat sem gyártanak azért, hogy valaki kiélje az antiszemitizmusát.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik