Szórakozás

Így táncolt közel 10 éve Simon Cowell előtt Papp Máté Bence és a Fricska táncegyüttes

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
2015-ben próbáltak szerencsét a Britain’s Got Talentben.

Tóth Gabi tavaly novemberben, egy közös produkcióval vállalta fel kapcsolatát Papp Máté Bencével. Az énekesnő és a nála hat évvel fiatalabb táncos már ezt megelőzően együtt dolgoztak egy ideje, Papp ugyanis gyakran fellépett Tóth koncertjein a testvérével alapított Fricska táncegyüttes tagjaként.

A Fricska honlapján az olvasható,

ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

2015 májusában világszerte ismert lett a tánccsoport neve, miután a Simon Cowell nevével fémjelzett Britain’s Got Talent című műsor előválogatóján nagy sikert arattak a zsűri és közönség körében. A produkcióról készült felvételt az nlc fedezte fel újra.

A nemzetközi sikert követően hazai pályán, a Hungary’s Got Talent színpadán is feltűnt a Fricska táncegyüttes, itt egészen a döntőig jutottak. A következő évek során számos rendezvényen felléptek, például a riói olimpián, a párizsi foci eb-n, a pekingi parlamentben, a Monte-Carlo-rali záró rendezvényén, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság egyik gálaestjén. Károly herceg 70. születésnapján a Buckingham Palotában kezet foghattak II. Erzsébet királynővel.

Az nlc hozzáteszi: Papp Máté Bence táncos tevékenysége mellett 2014 óta a Baár–Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthonban oktat néptáncot.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik