Szórakozás

Hillary Clinton is reagált a hírre, hogy Margot Robbie-t és Greta Gerwiget nem jelölték Oscarra

Mandel NGAN / AFP és Rich Polk / Golden Globes / Golden Globes via AFP
Mandel NGAN / AFP és Rich Polk / Golden Globes / Golden Globes via AFP
Támogatásáról biztosította a színésznőt és a rendezőt.

Kedden jelentették be az idei Oscar-jelölteket, és bár a Barbie több kategóriában is esélyes (pl. legjobb film és legjobb adaptált forgatókönyv), Margot Robbie és Greta Gerwig kimaradtak a legjobb színésznő és a legjobb rendező jelöltjei közül. A legjobb férfi mellékszereplő kategóriában jelölt Ryan Gosling nemtetszésének adott hangot, amiért kollégái munkáját nem ismerte el jelöléssel az Akadémia.

A hírre Hillary Clinton, az Egyesült Államok korábbi külügyminisztere és elnökjelöltje is reagált közösségi oldalán. Twitteren egyenesen Robbie-nak és Gerwignek címezte szavait:

Greta és Margot! Bár fájdalmat okozhat, hogy a kasszasiker nem hoz aranyérmet, rajongók milliói szeretnek titeket. Mindketten sokkal többek vagytok ennél.

Posztja utolsó sorába a filmben elsütött szóviccet is belefoglalta (Kenough – Ken neve és az angol enough, azaz elég szó összevonásából alkotott kifejezés), amit a magyar verzióban nem fordítottak le, majd a bejegyzést a „HillaryBarbie” hashtaggel zárta.

Clintonra a 2016-os elnökválasztáson számszerűen többen voksoltak, mint kihívójára, Donald Trumpra, utóbbi azonban több elektori szavazatot tudhatott magáénak, így végül ő lett az Egyesült Államok elnöke. A demokrata politikus feltehetőleg erre utalt Twitter-posztjával.

Kapcsolódó
„Nincs Ken Barbie nélkül” – Ryan Gosling kiakadt az Oscar-jelöléseken
Sem a rendező, sem a főszereplőnő nem kapott jelölést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik