Kultúra

„Nincs Ken Barbie nélkül” – Ryan Gosling kiakadt az Oscar-jelöléseken

Warner Bros. Pictures - Heyday F / Collection ChristopheL via AFP
Warner Bros. Pictures - Heyday F / Collection ChristopheL via AFP
Sem a rendező, sem a főszereplőnő nem kapott jelölést.

Kedden jelentették be az idei Oscar-jelölteket, és bár a Barbie jó pár jelölést kapott, sokakat felháborított, hogy Greta Gerwig és Margot Robbie kimaradtak a jelöltek közül. Például a Kent alakító Ryan Goslingot, akinek így nem volt felhőtlen az öröme legjobb férfi mellékszereplő-jelölése hallatán.

„Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül” – nyilatkozta a színész, aki szerint ők ketten voltak leginkább felelősek a történelmet író, világszerte ünnepelt film elkészültéért.

Ha azt mondanám, csalódott vagyok, amiért nem jelölték őket a saját kategóriájukban, az enyhe kifejezés lenne.

– Gosling saját jelöléséért hálás, és azt is elmondta, hogy nagyon örül America Ferrera (legjobb női mellékszereplő) és a többi művész jól megérdemelt jelölésének, akik tehetségükkel hozzájárultak ehhez az úttörő filmhez.

A film összesen nyolc jelölést kapott, és ha saját kategóriájukban nem is, másutt azért Robbie és Gerwig is kaptak elismerést: a színésznő a film producereként osztozhat a legjobb film kategóriában való jelölés sikerében, míg a rendezőnőt és férjét, Noah Baumbachot a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik