Szórakozás

Lángoló műsorvezető, élőben kakiló jóskenguru – bakik és erős tévés pillanatok 2023-ból

Az idei év is bővelkedett bizarr jelenetekben: emlékezetes élő bejelentkezések a stúdiókból és az utcákról.

Szokásos évi gyűjtésünkbe a korábbiaknál jóval több tragikus vagy szomorú eset is kerülhetett volna, hiszen a tévéstábok napi szinten tudósítanak a háborús övezetekben történtekről, és mi is beszámoltunk olyan brutális pillanatokról, mint amikor élő adásban lőttek agyon egy indiai politikust. De elég sok szörnyűséget tartogatott így is az év, ezért legalább a gyilkosságokat kihagyjuk az év végi összeállításból.

Szomorú előzmény után történt, de felemelő pillanat volt, amikor egy iskolai lövöldözésről tudósító riporter a saját gyermekéért is izgult: Alicia Acuna, a Fox News munkatársa jelen volt, amikor a denveri East High School diákjai elhagyták a tragédia helyszínét (egy tanuló két alkalmazottra is rálőtt, majd még aznap végzett magával), és a riporter bejelentkezése közben vette észre a tömegben a fiát, akit azonnal szorosan magához is ölelt.

Beszámoltunk arról is, ahogy egy spanyol riportert élő adásban fogdosott meg egy férfi (akit később szexuális zaklatás gyanújával őrizetbe is vettek), Isa Balado a nyilvánosságot kihasználva ügyesen reagált a helyzetre:

A következő eset szintén bizonyítja, hogy egy-egy nemtelen támadás után akár vissza is lehet vágni a média erejét felhasználva – Leslie Horton, a Global News nevű kanadai csatorna munkatársa egy bejelentkezés közben váratlanul egy nézőjéhez szólt. Pontosabban egy internetes trollhoz, aki fontosnak tartotta, hogy bántó megjegyzéseket tegyen a riporter testalkatára.

„Csak válaszolok egy emailre, amit most kaptam, amiben az állt, hogy Gratulálok a terhességedhez” – mondta Horton, majd hozzátette, hogy az üzenetben az is szerepelt, hogy „ha ósdi buszsofőrnadrágot viselsz, számolnod kell az ilyen emailekkel”. Az 59 éves riporter így felelt élő adásban:

Szóval, köszönöm szépen. Nem, nem vagyok terhes. Valójában tavaly rákban elvesztettem a méhemet. És igen, így néznek ki a korombeli nők.

Az ájulások éve

Mivel a nap 24 órájában minden országban rengeteg csatornán láthatók élő adások, nem annyira extrém, hogy a stúdióban (helyszíni bejelentkezésnél) valaki elájul, ám az idei eseményeket visszanézve valahogy a szokottnál is több ilyen esetet találtunk.

Márciusban Alissa Carlson Schwartz, a Los Angeles-i CBS meteorológusa került kórházba a stúdióból, miután a mosolygó kollégái átadták neki a szót, de ő összeesett:

Pár nappal később egy egyetemi tanár vesztette el az eszméletét az orosz köztévé egyik adásában. Az Egy este Vlagyimir Szolovjovval című műsorban a Kreml-párti propagandista műsorvezető egyik vendége Andrej Karnyejev volt, aki a szakértőkkel folytatott élénk vita közben esett össze.

Júliusban bejárta a közösségi oldalakat a videó, amin az látható, hogy Los Angelesben, percekkel a Real Madrid–AC Milan barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Shaka Hislop egykori kapus, az ESPN elemzője összeesik.

Felvétel készült azokról a pillanatokról is, amikor Montreal polgármestere, Valérie Plante december elején csuklott össze a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Tüzes menyecske, pizzás partykalap, beintés

A sok ájulás után térjünk át az igazi bakikra. Amint arról mi is beszámoltunk még az év elején, egy belga tévécsatornán egy showműsor egyik műsorvezetőnője csaknem felgyújtotta magát. Maureen Vanherberghen feladata az lett volna, hogy egy lángszóróval lőjön szét egy lufit, a tévés azonban fordítva fogta meg az eszközt, és magát borította el lángokkal (komolyabb baj szerencsére nem történt: a műsor ment tovább, a műsorvezető pedig később azt nyilatkozta, pár centi leégett a hajából, de majd visszanő).

Szintén technológiai eredetű, ám jóval kevésbé fájdalmas bakit láthattunk az ausztrál 9News csatornán: Mark Borlace, a dél-ausztráliai Autóklub (RAA) tisztségviselője szólalt meg, aki külső helyszínről, Zoomon keresztül csatlakozott be. A tévéstúdióban ülő riporter, Alice Monfries egy darabig egész jól bírta röhögés nélkül, ahogy Borlace próbálgatta beállítani a Zoom háttér-eltüntető funkcióját. Az interjúalany egyszínű kék hátteret szeretett volna maga mögé betenni, ehelyett előbb egy autót mosó kislány fotója jelent meg mögötte, majd pedig egy teknős mellett úszkáló búvár. A tévébemondó addig bírta visszatartani a röhögést,

amíg alanya fején váratlanul meg nem jelent egy aprócska pizza alakú partykalap.

A háttér módosítása helyett Borlace véletlenül egy vicces filtert kapcsolt be. Onnantól Alice Monfries-on eluralkodott a röhögőgörcs.

Decemberben a BBC News világhíradóját követők nézhettek nagyot, amikor Maryam Moshiri hírolvasó egyezményes jelzéssel jelentkezett be a műsorba. A bemondó később a Twitter/X-en kért elnézést, azt mondja, „belsős poén”, buta vicc volt, amit néhány barátjának szánt, de nem akart senkit megbántani.

Sikeres pottyantások

Most pedig sport. Emilia Migliaccio egyszerre kiváló golfozó és riporter is; és az alábbi felvételen megmutatja, milyen jól tudja ötvözni a kettőt. Épp egy golfpályáról jelentkezett be, amikor

Női foci következik, bár ez a legkevésbé lényeges részlet az alábbi videóban, amelynek főhőse Maddy, a filanderkenguru (az emlősök osztályának erszényesek alosztályágába, ezen belül a diprotodontia rendjébe és a kengurufélék családjába tartozó nem). Maddynek az lett volna a feladata, hogy a női labdarúgó-világbajnokságon megjósolja az Egyesült Államok–Vietnám meccs eredményét, az állatkára azonban a Fox kamerái előtti kakilása miatt fogunk emlékezni. Ahogy a videó feliratában is olvasható: mindenki kakál, csak nem feltétlenül élő adásban:

Hát igen, az éves gyűjtésből sohasem hiányozhatnak az állatok által elkövetett bakik. Mi is beszámoltunk arról a fontos pillanatsorról, amikor Helen George színésznő otthonából adott videós interjút a BBC reggeli műsorában, ám amikor a kutyája nyalogatni kezdte magát, onnantól senki nem tudott a művésznőre koncentrálni.

Kapcsoljunk tovább, a következő helyszínünk egy lóverseny: a Sky Sports brit tévécsatornán Mick Fitzgerald, a zsokéból lett sportriporter jelentkezett be Lingfieldből, ám nehéz lett volna a mondandójára figyelni, hiszen…

Válogatásunkból sosem maradhat ki a magyar vonatkozás, zárjuk a listánkat remek évet zárt labdarúgó válogatottunkkal, pontosabban egy élő ATV-s bejelentkezéssel a Puskás Arénából. Amennyiben gyermek is tartózkodik az ön közelében, most kérje meg ő(ke)t, hogy menjenek kicsit játszódni a másik szobába, mert a következő videóban futballszurkolói nyelvhasználat hallható, ami nem segíti a gyermekek egészséges fejlődését (bár felkészít a színes magyar közéletre)

 

Tavalyi összeállításunkat itt találja:

Kapcsolódó
Kiesett fog, lenyelt bogár, elütött riporter: a tévéműsorok legváratlanabb idei pillanatai
Bizarr és megható mozzanatok a világ televízióstúdióiból és az utcai bejelentkezésekből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik