Szórakozás

Az OnlyFans-modell szerint nem kéne adót fizetniük, mert az olyan, mint a jótékonykodás

Nem érti, miért kell a testrészei után adót fizetnie.

Az idei ausztrál felnőttipari díjátadó gála női győztese, egyben OnlyFans-modell, Billie Beever a Yahoo Lifestyle-nak azt mondta, hogy azok az összegek, amiket az OnlyFans-es tartalomgyártók állítanak arról, mennyit keresnek, egyáltalán nem igazak.

Minél többen beszélnek ezek a lányok arról, mennyit keresnek, annál kevésbé igaz általában. Csak úgy a felét annak, amit állítanak, de még ezt is megfelezhetjük, az adók és az OnlyFans-nek járó rész miatt.

Az adóról egyébként is van egy egészen érdekes elmélete:

Mindannyian kapunk olyan gyűlölködő üzeneteket, amiben az áll, hogy amit mi csinálunk, az nem munka, és menjünk el, vállaljunk egy valódi állást. Ha ez igaz, és a közvélemény így gondolja, akkor nem kellene adót fizetnünk, főleg úgy, hogy mi sokkal többet fizetünk, min a legtöbb ember

– véli Beever, aki pár éve még azért sírt egy videójában, mert a koronavírus-járvány miatt egyre kevesebb előfizetője van, egyre kevesebb a pénze az embereknek, és sztriptízelni se tudott visszamenni, mert zárva voltak a klubok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILLIE BEEVER (@billiebeever) által megosztott bejegyzés

További érvei is vannak az adózás ellen a modellnek:

Miért is kéne adót fizetnem a testrészeim után, ha úgy döntök, azzal keresek pénzt?

Egyébként is, az onlyfanses tevékenységét sokszor „közszolgáltatásnak”, „jótékonykodásnak” érzi, főleg olyankor, mikor az előfizetői egyedi kéréseit teljesíti.

Beever azután nyilatkozott a lapnak, hogy az ausztrál adóhatóság közölte, szorosan felügyelik az oldalt, hogy jobban megismerjék a működését, egyelőre üzleti vállalkozásként tekintenek arra, ahogy a modellek keresik ott a kenyerüket. Egyébként a magyar adhatóság, vagyis a NAV is adott már ki korábban figyelmeztetést az OnlyFansből pénzt keresőknek,

A modell egy szintén ausztrál kollégája, Tasha Paige arról számolt be, hogy neki teljesen elakadt a lélegzete, mikor az adótartozását 86 ezer dollárra (csaknem 20 millió forintra) számolták ki, aztán kiderült, ennél jóval több, 176 ezer dollár (40 millió forint).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tasha Paige (@lettashlive) által megosztott bejegyzés

Paige volt, hogy több mint egymillió dollárt keresett meg az oldalon, az elmúlt évben azonban kevesebb bevétele származott innen. Fel van háborodva az adóhatóságon, mert szerinte úgy kell adózniuk, hogy valójában nem is árulnak terméket.

Ez azt mutatja, hogy ránk tekintenek termékként, mert azzal keresünk pénzt, hogy eladjuk magunkat az interneten.

Pedig szerinte nem adnak el semmit, minden virtuális.

Ezzel, vagy akár az egésszel lehet, egyetért az a magyar celeb, aki 15 millió forintot kereset az oldalon, de ezt elfelejtette feltüntetni az adóbevallásában. Annyit lehet tudni erről a celebről, hogy nem Molnár Anikó, legalábbis ő ezt állítja. Korábban pedig beszélt arról, mennyi bevétele van a saját OnlyFans-oldalával, amiből már meg tud élni

Kapcsolódó
15 milliót keresett OnlyFansen egy celeb, lecsapott rá a NAV
Hárommillióval fizetett be kevesebb adót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik