Szórakozás

Blága Tünde a Miss Universe-ről: Csoportokra osztottak minket, minden lánynak más lehetőségei voltak

Hector Vivas / Getty Images
Hector Vivas / Getty Images
A világverseny magyar indulója a 24.hu-nak mesélt El Salvador-i élményeiről.

November 18-án, El Salvadorban rendezték meg a 2023-as Miss Universe nemzetközi döntőjét. A 84 fős mezőnyből végül a nicaraguai Sheynnis Palacios fejére került a győztesnek járó korona, az első udvarhölgy a thaiföldi induló, Anntonia Porsild lett, a harmadik helyet pedig az ausztrál Moraya Wilson nyerte el.

Magyarországot Blága Tünde képviselte a világversenyen, aki a 24.hu-nak mesélt élményeiről, nem sokkal hazaérkezése után.

A magyar szépségkirálynő elmondta, nagyon sokat készült a döntőre, de a top 20 versenyző közé már nem sikerült bejutnia. Oda mindössze két európai került be, Miss Portugália (akiről sokat cikkezett a világsajtó transzneműsége miatt) és Miss Spanyolország.

A versenyt megelőző felkészülés idején a lányoknak számos interjún és próbán kellett részt venniük, reggeltől estig színpadon voltak. Blága Tünde elmondása szerint kikapcsolódásra is volt idő, őt a csoportjával jógázni vitték el.

Minden lányt csoportokra osztottak, mindenkinek más lehetőségei voltak. Akadtak, akik helikopterrel mentek különböző programokra, például jachtozni. Ezek főleg azok a lányok voltak, akiknek nagy, akár 800 ezres, egymilliós követőtáboruk van. Az egyik fő cél az is volt, hogy El Salvadort népszerűsítsék

– árulta el a szépségkirálynő, aki a többi indulóról is elmondta véleményét lapunknak.

Nagyon erős volt a mezőny. Mindenki nagyon kedves és felkészült volt, például a Fülöp-szigeteki lány gyerekkora óta erre készült. Nekem szimpatikus volt Nicaragua is, örülök a győzelmének, és gratulálok neki.

Blága Tünde (jobb oldalon) a győztessel, Sheynnis Palaciosszal.

Blága korábban több alkalommal említette, mekkora büszkeséggel tölti el, hogy erdélyi magyarként képviselhette hazáját a Miss Universe-en. Ennek okairól lapunknak is mesélt:

Kislányként Erdélyben éltem, és már akkor észrevettem a megkülönböztetést, ami az erdélyi magyarokat éri Romániában. Mindig azt akartam megmutatni mindenkinek, hogy nem számít az, hogy hová születtél, bármit el lehet érni, csak tenni kell érte. Nagyon sok támadás ért, és ez a mai napig tart. A román sajtó folyamatosan ezzel foglalkozik, a háttérben mindig ott van a magyarellenesség, és ehhez engem használnak fel, ami számomra nagyon kellemetlen. Ennek ellenére kiállok amellett, hogy magyar vagyok, mondjon bárki bármit.

Kapcsolódó
Ezeket a ruhákat viselte Blága Tünde a Miss Universe utolsó fordulóiban
Több estélyiben és fürdőruhában is színpadra állt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik